Έντονος παραμένει ο προβληματισμός στη διοίκηση του Πολιτιστικού Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου Αγίου Νικολάου σχετικά με τη διοργάνωση πολιτιστικών και αθλητικών εκδηλώσεων, είτε με δική του αποκλειστική ευθύνη είτε με συνδιοργάνωση με τοπικά πολιτιστικά και αθλητικά σωματεία.

Το θέμα, όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ του Νίκου Τραντά απασχόλησε έντονα και την τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ. του ΠΑΟΔΑΝ, που συνεδρίασε υπό την προεδρία του Λευτέρη Ραφαϊλάκη.

Ο Πρόεδρος του ΠΑΟΔΑΝ πρότεινε να πραγματοποιηθεί και φέτος η Γιορτή Τουρισμού με την εξαιρετικά επιτυχημένη βραδιά κρητικής γαστρονομίας, η οποία επί δύο συνεχείς χρονιές, προσελκύει πλήθος κόσμου, ντόπιους και τουρίστες, με αποτέλεσμα όλο και περισσότεροι επαγγελματίες και μάλιστα από τους πιο διακεκριμένους, να εκδηλώνουν ενδιαφέρον να συμμετέχουν.

Η εκδήλωση αυτή αποτελεί επιτυχημένο θεσμό και χαρίζει στον Αγιο Νικόλαο και στην ευρύτερη περιοχή ευρεία, στοχευμένη και παραγωγική προβολή στο εσωτερικό αλλά και στο εξωτερικό.

Βέβαια, όπως τονίστηκε, η τεράστια συμμετοχή και συγκέντρωση του κόσμου στο χώρο της εκδήλωσης – Κιτροπλατεία και Ακτή Θεμιστοκλέους- αποτελεί ακριβώς και την… σπαζοκεφαλιά για τον ΠΑΟΔΑΝ πως θα μπορέσει δηλαδή να επαναλάβει τη Γιορτή Τουρισμού, ακολουθώντας την επιτυχημένη φόρμουλα των δύο περασμένων ετών, χωρίς το στοιχείο του «συνωστισμού»!

Η πρόταση του κ. Ραφαϊλάκη είναι η εκδήλωση να κατακερματιστεί σε πολλά μικρότερα «κομμάτια» και να διαχυθεί σε διαφορετικά σημεία μέσα στην πόλη.

Όπως είπε ο πρόεδρος του ΠΑΟΔΑΝ, ο σεφ Γιάννης Μπαξεβάνης, με τον οποίο συνεργάζεται για τη συγκεκριμένη μεγάλη διοργάνωση, δέχεται εδώ και πολλούς μήνες… καταιγισμό προτάσεων απ’ όλους τους μεγάλους σεφ της Ελλάδας να παραστούν στην εκδήλωση. Αλλά και έχει έλθει σε επικοινωνία με δέκα δημοσιογράφους ειδικευόμενους στη γαστρονομία, από διάφορες χώρες του εξωτερικού, οι οποίοι διατίθενται να έλθουν να καλύψουν δημοσιογραφικά τη διοργάνωση. Αν κάτι ιδιαίτερο μπορεί αυτό να σηματοδοτεί, δεν είναι τυχαίο ότι ο ΠΑΟΔΑΝ δέχθηκε πρόταση από το Δήμο Ηρακλείου για… διαδημοτική συνεργασία στη «συνδιοργάνωση» της εκδήλωσης, καλύπτοντας ενδεχομένως μέρος της δαπάνης για τη φιλοξενία των δημοσιογράφων κλπ!

Ο αντιδήμαρχος Χάρης Αλεξάκης, εξέφρασε επιφυλάξεις σε ό,τι αφορά τη δυνατότητα τήρησης μέτρων προστασίας, που επιβάλλονται από συγκεκριμένα πρωτόκολλα, σε μια τέτοια εκδήλωση. Εξ άλλου, όπως ανέφερε, η εκδήλωση απέχει πολύ χρονικά, για να μπορεί ασφαλώς να εκτιμήσει κανείς τι εξέλιξη θα υπάρχει μέχρι τότε με τον κορονοϊό στο νησί, για να επιτρέπει έναν αντίστοιχο σχεδιασμό.