ΑρχικήVideoΔέσμευση Γ. Αγγελοπούλου για στήριξη της προσπάθειας για ένταξη της Σπιναλόγκας στην...

Δέσμευση Γ. Αγγελοπούλου για στήριξη της προσπάθειας για ένταξη της Σπιναλόγκας στην Unesco (βίντεο)

Από

Ημερομηνία

Τη δέσμευση για ένθερμη στήριξη της προσπάθειας που είναι σε εξέλιξη για την ένταξη της Σπιναλόγκας στην UNESCO με συγκεκριμένες πρωτοβουλίες, ανέλαβε η πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» Γιάννα Αγγελοπούλου – Δασκαλάκη. Διευκρίνισε ότι θα απευθύνει έκκληση στην πρέσβειρα καλής θελήσεως της UNESCO Μαριάννα Βαρδινογιάννη να βοηθήσει ενεργά τον στόχο αυτόν.

Επίσης ανακοίνωσε, επικαλούμενη δύο φορές το όνομα του υπουργού Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκου, τονίζοντας ότι θα του ζητήσει τη χρηματοδότηση από το πρόγραμμα «Α. Τρίτσης» των έργων υδροδότησης και ηλεκτροδότησης του νησιού.

Η κ. Αγγελοπούλου χαρακτήρισε εξαιρετική την πρόταση του Δήμου Αγίου Νικολάου για ένταξη στον προγραμματισμό των δράσεων – εκδηλώσεων του «Ελλάδα 2021» της διοργάνωσης Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου, όπως το ανέλυσαν στη σύσκεψη που έγινε στο ξενοδοχείο «Blue Palace», τόσο ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου Αντώνης Ζερβός όσο και ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Χάρης Αλεξάκης.

Θυμίζουμε ότι η κα Αγγελοπούλου βρέθηκε στην Σπιναλόγκα νωρίς το απόγευμα, στο πλαίσιο της επίσκεψης της στον Άγιο Νικόλαο και ξεναγήθηκε στο νησί που αποτέλεσε σημείο αναφοράς για την ασθένεια της λέπρας καθώς για δεκαετίες αποτέλεσε τόπο κατοικίας χανσενικών.

 

Ρεπορτάζ ΝΙΚΟΣ ΤΡΑΝΤΑΣ, βίντεο ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΚΛΩΝΤΖΑΣ

  • Αναλυτικό ρεπορτάζ στην έντυπη έκδοση της ΑΝΑΤΟΛΗΣ.

 

 

Πρόσφατα άρθρα