Ανέλαβαν οι 14  εποχικοί εργαζόμενοι που προσλήφθηκαν στη ΔΑΕΑΝ και κατανεμήθηκαν για τη λειτουργία των παραλιών Σχίσματος, Αλμυρού, Βουλίσματος, Αγίου Παντελεήμονα.

Προέκυψε πρόβλημα σε ό,τι αφορά τη διάρκεια της σύμβασης των παραπάνω εργαζομένων, που προσελήφθησαν με τη διαδικασία που προβλέπουν οι συνθήκες Covid-19, αφού η ΔΑΕΑΝ είχε ζητήσει έγκριση από το Υπουργείο Εσωτερικών για 4μηνες συμβάσεις, αλλά το υπουργείο ενέκρινε μόνο 2μηνες. Αυτό, όπως δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΑΕΑΝ Μιχ. Φαρσάρης στην ΑΝΑΤΟΛΗ και στο δημοσιογράφο Νίκο Τραντά, δημιουργεί πρόβλημα στην ομαλή λειτουργία της εταιρείας, γιατί οι συγκεκριμένοι θα υποχρεωθούν να αποχωρήσουν αρχές Σεπτεμβρίου και η ΔΑΕΑΝ θα πρέπει να μπει ξανά στη διαδικασία έγκαιρου προγραμματισμού για νέες προσλήψεις για το δίμηνο Σεπτεμβρίου – Οκτωβρίου, χωρίς όμως να είναι σίγουρο πόσος χρόνος θα απαιτηθεί για να ολοκληρωθεί η διαδικασία αυτή.

Δύο άτομα από τους προσληφθέντες, όπως εξήγησε ο κ. Φαρσάρης, προορίζονται για απασχόληση στις παραλίες Άμμου και Κιτροπλατείας, όπου παραμένει η εκκρεμότητα τοποθέτησης ομπρελών, λόγω των διαφωνιών που έχουν εκφράσει οι μισθωτές σε σχέση με την διευθέτηση οικονομικών ζητημάτων για τη φετινή σεζόν που παρουσιάζει κάθετη πτώση της τουριστικής κίνησης, άρα και στα έσοδα τους.

Η διαφωνία υπάρχει αν και, σε εφαρμογή διατάξεων ανακούφισης των πληττόμενων από τον Covid-19 επιχειρήσεων, εγκρίθηκε και γι’ αυτούς έκπτωση 60% του ετήσιου μισθώματος, που θα συμψηφιστεί ως προκαταβολή για το μίσθωμα του 2021, μιας και είχαν προκαταβάλει το μίσθωμα του 2020 και αυτό, εκ του νόμου, δεν επιστρέφεται από την Α.Ε., όπως έχει καταλήξει η διοίκηση της ΔΑΕΑΝ, εξετάζοντας το θέμα από νομικής άποψης.

Επειδή παρατηρείται ότι οι δύο παραλίες έχουν εγκαταλειφθεί και διατυπώνονται παράπονα από λουόμενους για την καθαριότητα, ήδη η διοίκηση της ΔΑΕΑΝ έχει αποστείλει στους μισθωτές των δύο παραλιών επιστολές, εγκαλώντας τους ότι δεν τηρούν τις συμβατικές υποχρεώσεις τους. Και ότι εφόσον δε συμμορφωθούν προς αυτές, κινδυνεύουν να κηρυχθούν έκπτωτοι και θα αποβληθούν, τόνισε ο πρόεδρος της ΔΑΕΑΝ.

Απαντώντας σε ερώτηση αν η ΔΑΕΑΝ σκοπεύει να τοποθετήσει ομπρέλες δωρεάν για την εξυπηρέτηση λουομένων στις δύο αυτές παραλίες, ο κ. Φαρσάρης το απέκλεισε, γιατί όπως είπε βρίσκεται σε ισχύ σύμβαση μίσθωσης. Η περίπτωση μάλιστα της Κιτροπλατείας έχει λάβει την δικαστική οδό αφού ο μισθωτής έχει καταθέσει αγωγή εις βάρος της ΔΑΕΑΝ. Όσο για τον μισθωτή της Άμμου, ο πρόεδρος της ΔΑΕΑΝ είπε ότι, πιθανότατα, σύντομα θα επιστρέψει και θα τοποθετήσει ομπρέλες και ξαπλώστρες.