Ο συντονιστής Covid-19 για τα Νοσοκομεία του Νομού Λασιθίου, Διευθυντής της Χειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου κ. Νίκος Μουδατσάκης μίλησε στην ΑΝΑΤΟΛΗ στον Λεωνίδα Κλώντζα για τα αυξανόμενα τις τελευταίες ημέρες κρούσματα κορονοϊού.

«Στον τόπο μας – είπε – πάμε αρκετά καλά, δεν έχουμε πολλά προβλήματα και στα δύο κρούσματα που εμφανίστηκαν δεν είχαμε διασπορά στην κοινότητα. Οι πολίτες να έχουν εμπιστοσύνη.

Αν τηρούμε τα μέτρα προστασίας, όπως μας λένε οι λοιμωξιολόγοι, δεν θα έχουμε προβλήματα.

Ειδικά τον Αύγουστο πρέπει να προσέχουμε ξεχωριστά. Αν δεν κάνουμε συναθροίσεις και δεν κάνουμε πανηγύρια, δεν νομίζω ότι θα έχουμε μεγάλα προβλήματα.

Είναι φυσιολογικό να έχουμε περισσότερα κρούσματα. Ήταν αναμενόμενο, το περιμέναμε! Καλό είναι λοιπόν να προσέχουμε περισσότερο ώστε να μην έχουμε συγχρόνως πολλά και μαζεμένα περιστατικά στα Νοσοκομεία μας που θα μας δημιουργήσουν προβλήματα. Έτσι την πάτησε η Ιταλία».

Ρωτήσαμε τον κ. Μουδατσάκη αν έχει βελτιωθεί ο τρόπος θεραπείας σε σχέση με το ξεκίνημα της πανδημίας και απάντησε: “Βεβαίως έχουν βελτιωθεί οι θεραπείες. Τώρα περιμένουμε και το εμβόλιο και ελπίζουμε ότι θα το έχουμε μέχρι το τέλος του χρόνου. Το ευτύχημα είναι ότι αυξήσαμε τα κρεβάτια στις εντατικές μονάδες και έτσι μπορούμε να αντιμετωπίσουμε περισσότερα περιστατικά. Γενικά ο κόσμος να προσέχει”, τόνισε ο κ. Μουδατσάκης.