«Η υπηρεσία καθαριότητας και οι εργαζόμενοι προσπαθούν κάτω από αντίξοες συνθήκες καθημερινά να δίνουν λύσεις στα προβλήματα των δημοτών. Ζητούμε από τους πολίτες να σεβαστούν τους κανόνες για την προστασία της δημόσιας υγείας, ιδιαίτερα την παρούσα περίοδο και να βοηθήσουν στην βελτίωση της εικόνας του Δήμου, προς όφελος κυρίως των ίδιων, αλλά και των επισκεπτών της περιοχής». Τη δήλωση αυτή έκανε ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός, με αφορμή την συνάντηση που είχε χθες με εκπροσώπους του τοπικού συμβουλίου Ελούντας και τον πρόεδρο του Βρουχά, για το ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων στην περιοχή.

Όπως έκανε γνωστό, ζητήθηκε από τους τοπικούς παράγοντες να ενημερώσουν τους κατοίκους, τους επιχειρηματίες και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, που δραστηριοποιούνται στην Ελούντα, ώστε να συμβάλλουν στην τήρηση του κανονισμού της υπηρεσίας καθαριότητας.

Σύμφωνα με τον κ. Ζερβό, λόγω της ελλιπούς στελέχωσης των υπηρεσιών, θα πρέπει οι πολίτες να είναι πιο προσεχτικοί και να αντιληφθούν ότι ο Δήμος είναι υπεύθυνος για την διαχείριση των απορριμμάτων με συγκεκριμένους κανόνες τους οποίους και θα πρέπει να τηρούν.

Όπως ανακοινώθηκε, θα τοποθετηθούν ακόμα κάδοι σε επίκαιρα σημεία στις περιοχές Σχίσμα και Πλάκα, ενώ τα καταστήματα είναι υποχρεωμένα σύμφωνα με τον ισχύοντα κανονισμό να διαθέτουν ατομικούς κάδους, που θα πρέπει να προμηθευτούν προς αποφυγή των προβλεπόμενων από τον κανονισμό κυρώσεων.

Επίσης απαγορεύεται η συγκέντρωση απορριμμάτων σε οικόπεδα, δεδομένου ότι θα υπάρξει «πράσινο σημείο» στην Ελούντα, για τα ογκώδη αντικείμενα, καταλήγει σχετική ανακοίνωση του Δήμου Αγ. Νικολάου.