Προκαταρκτική έρευνα για τις συνθήκες θανάτου του 33χρονου Μάνου, για τις 13 Μαΐου ορίστηκε η δίκη
Κρήτη: Επίθεση και κλοπή μέσα στο σπίτι του κατήγγειλε 94χρονος
Κρήτη: Ο καυγάς των αδελφών τους έστειλε στα κρατητήρια
Πρώτη παράταση για το έργο του ΒΟΑΚ – Ένα βήμα μπρος για το τμήμα Χερσόνησος-Νεάπολη
Κρήτη: Συνελήφθη για ενδοοικογενειακή βία … ξανασυνελήφθη για εξύβριση κατά αστυνομικών!
Συλλυπητήριο μήνυμα για τον άδικο χαμό του Μανόλη Κριτσωτάκη
Μέσα σε έναν χρόνο μειώθηκε το προσωπικό του Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου κατά 19 άτομα
Χάος στην Αϊτή: 14 πτώματα εντοπίστηκαν σε προάστιο της Πορτ-ο-Πρενς
Σαρλ Μισέλ: Αν θέλει ειρήνη η Ευρώπη πρέπει να ετοιμασθεί για πόλεμο
Ο Τραμπ κινδυνεύει με κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων – Δεν εξασφάλισε εγγύηση 454 εκατ. δολαρίων για τα πρόστιμα
Αργεντινή: Συγκρούσεις αστυνομικών – διαδηλωτών, παραμονή των 100 ημερών της προεδρίας Μιλέι
Παγκόσμιο πρότυπο ασφάλειας επιβατών

Κορωνοϊός: «Βροχή» τα πρόστιμα σε γάμους στην Ξάνθη για μη τήρηση των μέτρων

Τελειωμό φαίνεται πως δεν έχουν οι βεβαιώσεις προστίμων για παράβαση των ειδικών μέτρων που ισχύουν για τις συναθροίσεις σε γάμους, στην ορεινή Ξάνθη.

Η πρώτη καμπάνα αφορά στον οικισμό του Εχίνου – ο οποίος είχε τεθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα σε καθεστώς ολικής καραντίνας – όπου η Αστυνομία επέβαλε πρόστιμο άνω των 15.000 ευρώ σε διοργανωτή γάμου (συγγενικό πρόσωπο των νεόνυμφων) καθώς διαπιστώθηκε πως στο γλέντι βρίσκονταν επιπλέον 100 άτομα από το επιτρεπόμενο όριο. Στη δεύτερη περίπτωση που απασχόλησε τις τελευταίες ημέρες τις Αστυνομικές Αρχές της Ξάνθης, βεβαιώθηκε και νέο πρόστιμο στην ορεινή ζώνη πάλι σε γάμο για αντίστοιχες παραβάσεις. Συνολικά πρόκειται για τσουχτερά πρόστιμα πολλών χιλιάδων ευρώ τα οποία καλούνται πλέον να πληρώσουν οι διοργανωτές των γαμήλιων εκδηλώσεων. Αντίστοιχες εικόνες δεν καταγράφονται μόνο στον Εχίνο, αλλά γλέντια και γάμοι με τη συμμετοχή δεκάδων και εκατοντάδων πολιτών έχουν λάβει χώρα ευρύτερα σε διάφορες περιοχές της ορεινής Ξάνθης, σε οικισμούς μέσα στην πόλη όπου κατοικούν Ρομά αλλά και στο Δροσερό, και έχουν προκαλέσει αρνητικά σχόλια και προβληματισμό. Αξίζει να σημειωθεί βέβαια πως την ίδια στιγμή τελούνται γάμοι στην ίδια περιοχή όπου ακολουθούνται κατά γράμμα οι σχετικές οδηγίες και τα μέτρα για τον περιορισμό εξάπλωσης του κορονοϊού, με τους προβλεπόμενους καλεσμένους αλλά και τις σχετικές αποστάσεις ασφαλείας.

Εκατοντάδες πρόστιμα για μάσκαΤην ίδια στιγμή εντατικοί είναι οι έλεγχοι για την εφαρμογή του μέτρου της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας στην Ξάνθη και ευρύτερα στην ΑΜΘ καθώς και για το εάν τηρούνται οι προβλεπόμενες αποστάσεις ασφαλείας στα καταστήματα, ενώ έχουν επιβληθεί δεκάδες πρόστιμα για αντίστοιχες παραβάσεις. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι το διάστημα της πρώτης εβδομάδας εφαρμογής των μέτρων, βεβαιώθηκαν συνολικά 147 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας – μη τήρηση προβλεπόμενης απόστασης και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα των 150 ευρώ, σε Ξάνθη, Κομοτηνή, Δράμα, Καβάλα και Έβρο. Το σαφάρι ελέγχων από πλευράς της Αστυνομίας είναι έντονο σε καθημερινή βάση, καθώς σε επίπεδο Περιφέρειας ο αριθμός των προστίμων είναι διψήφιος κάθε μέρα. Στην Ξάνθη, οι Αρχές επιδίδονται σε αντίστοιχους αιφνιδιαστικούς ελέγχους και όταν εντοπίζονται πολίτες χωρίς μάσκες ή όταν δεν τηρούνται τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας, τότε επιβάλλονται διοικητικά πρόστιμα.

Σχετικά Άρθρα

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist