«Κλείδωσε» η ημερομηνία της συνάντησης Μητσοτάκη-Ερντογάν
POS: Έως τα τέλη Απριλίου η ολοκλήρωση των ραντεβού για διασύνδεση με ταμειακές
Ιράν: Επαναλειτουργούν τα αεροδρόμια της Τεχεράνης
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ 19-4-2024
Ξεκίνησε να «μεταμορφώνεται» το «Minos Beach Art Hotel» με στόχο να γιορτάσει τα 60 χρόνια λειτουργίας του με ένα «φρεσκαρισμένο» πρόσωπο
Ποδόσφαιρο-ΕΠΟ: «Στη δικαιοσύνη όσοι κατασκεύασαν ψευδείς ειδήσεις»
Εκτός Κρήτης διαιτητική τριάδα στο Επισκοπή-ΑΟΑΝ
Το Σαββατοκύριακο η τελική φάση της Σκακιστικής Πανεπιστημιάδας Κρήτης 2024
Διερευνάται καταγγελία για απόπειρα απαγωγής παιδιού στο Καλό Χωριό
Παρουσίαση της δράσης: «Γνωριμία και επαφή με τα χωριά του δήμου και ανίχνευση των δυνατοτήτων πρόσβασης, μετακίνησης και επικοινωνίας των κατοίκων εντός του χωριού αλλά και με την πόλη»
Στιγμές από το ΑΕ Λακωνίων-ΑΕ Νεάπολης

Μπαράζ διπλωματικών επαφών για την τουρκική προκλητικότητα – Σήμερα η συνάντηση Πομπέο – Δένδια και η τηλεδιάσκεψη των ΥΠΕΞ της ΕΕ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενημέρωσε Μέρκελ και Σαρλ Μισέλ για τις προκλήσεις της Τουρκίας. Το απόγευμα το τετ α τετ του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, με τον Αμερικανό ομόλογό του, στη Βιέννη.

Σε πλήρη εξέλιξη είναι η διπλωματική αντεπίθεση της Αθήνας για την αντιμετώπιση των τουρκικών προκλήσεων.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενημέρωσε χθες την Ανγκελα Μέρκελ, και τον Σαρλ Μισέλ για την τουρκική προκλητικότητα ενόψει της σημερινής έκτακτης συνεδρίασης του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο υπουργός Εξωτερικών είχε μπαράζ επαφών σε Ισραήλ και Αθήνα, ενώ σήμερα, στην Βιέννη, συναντάται με τον Αμερικανό ομόλογό του, Μάικ Πομπέο.

Νετανιάχου: Κοινά γεωστρατηγικά συμφέροντα της Ελλάδας και του Ισραήλ στην Ανατολική Μεσόγειο

Ως μία έκφραση της μεγάλης φιλίας μεταξύ του Ισραήλ και της Ελλάδας, χαρακτήρισε την επίσκεψη του Νίκου Δένδια στο Ισραήλ, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου. «Χαίρομαι που σε βλέπω. Παρακαλώ μεταφέρετε τους χαιρετισμούς μου στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη» είπε ο κ. Νετανιάχου υποδεχόμενος στο γραφείο του τον υπουργό Εξωτερικών.

Αναφερόμενος στις διμερείς σχέσεις, ο κ. Νετανιάχου είπε πως σήμερα επεκτείνονται προς κάθε κατεύθυνση, εστιάζοντας στα κοινά γεωστρατηγικά συμφέροντα της Ελλάδας και του Ισραήλ στην Ανατολική Μεσόγειο. Σε αυτό το πλαίσιο, είπε πως το Ισραήλ παρακολουθεί σοβαρά κάθε επιθετικότητα από οποιονδήποτε, συμπεριλαμβανομένης της Τουρκίας, στην Ανατολική Μεσόγειο.

Επικοινωνία Δένδια με Μενέντεζ για την τουρκική παραβατικότητα

Τηλεφωνική συνομιλία με τον Αμερικανό γερουσιαστή Ρόμπερτ Μενέντεζ είχε το βράδυ της Πέμπτης ο υπουργός Εξωτερικών.

Στο επίκεντρο της συνομιλίας Δένδια με Μενέντεζ βρέθηκε η τουρκική παραβατικότητα και η διαφύλαξη της περιφερειακής σταθερότητας.

Νωρίτερα, ο κ. Δένδιας συνομίλησε επίσης με τον γερουσιαστή των ΗΠΑ Κρις βαν Χόλεν για τις περιφερειακές εξελίξεις, με έμφαση στην ασφάλεια και τη σταθερότητα στην ανατολική Μεσόγειο.
www.real.gr

Σχετικά Άρθρα

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist