Ο Π.Ο.Η. ΚΑΣΤΡΟ με συνδιοργανώτρια την Περιφέρεια Κρήτης και τους Δήμους Ηρακλείου, Μαλεβιζίου και Μινώα Πεδιάδας, οργανώνει στις 22 και 23 Αυγούστου τα 28α Καζαντζάκεια. Οι πανελλήνιοι ποδηλατικοί αγώνες θα διεξαχθούν σε δυο ημέρες και περιλαμβάνουν το Σάββατο 22 Αυγούστου την ανάβαση Δαμάστας συνολικής απόστασης 29 χλμ., με προ εκκίνηση από την πλατεία Ελευθερίας στις 16:00, εκκίνηση από την διακλάδωση Γαζίου Αμμουδάρας και μέσω Γαζίου και Π.Ε.Ο. Ηρακλείου Ρεθύμνου θα τερματίσουν στην είσοδο του χωριού Δαμάστα.

Την Κυριακή 23 Αυγούστου τον αγώνα αντοχής 100 χλμ σε κυκλική διαδρομή, στην περιοχή της Πεδιάδας. Εκκίνηση στις 10:30 από την πλατεία Καστελλίου, θα διέλθει από τα χωριά Διαβαιδέ, Λύττος, Κασατμονίτσα, Αρμαριανό Μαθιά, Αρμάχα, Αγία Παρασκευή, Καστέλλι. Η παραπάνω διαδρομή μήκους 20 χλμ θα γίνει 5 φορές. Διάρκεια αγώνα περίπου 3,5 ώρες. Η οργανωτική επιτροπή των 28 ων ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΕΙΩΝ ενημερώνει ότι οι αγώνες θα ακολουθήσουν το υγειονομικό πρωτόκολλο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας.

Στους αγώνες αυτούς θα πάρει μέρος και ο Ποδηλατικός Όμιλος Δρήρος Νεάπολης με στόχο να αφήσουν οι αθλητές του για μια ακόμα φορά το στίγμα τους σε μια δυνατή διοργάνωση Πανελλήνιας εμβέλειας. Σε μια καλή περίοδο για τον όμιλο και τις επιδόσεις των αθλητών του, θα προσεγγίσουν το Ηράκλειο με σκοπό να βελτιώσουν τους χρόνους τους και να δείξουν ότι βρίσκονται σε καλή κατάσταση.

Την αποστολή θα συνοδεύσουν ο πρόεδρος Μιχάλης Συλλιγάρδος, ο προπονητής Γιώργος Ταμπακάκης και ο Γιάννης Χουλάκης. Οι συμμετοχές είναι:

Παίδες: Γιώργος Χουλάκης, Κωνσταντίνος Καρυδιαννάκης, Νίκος Κουκουράκης

Γυναίκες: Κωνσταντίνα Βασιλάκη

Μάστερ: Χάρης Μουλιανίτης, Γιάννης Ταβλάς, Διονύσης Κουφουδάκης, Γιάννης Κουρέτας