ΑρχικήΧανιάΡεπορτάζΕπίθεση σε αστυνομικούς που πήγαν να σταματήσουν γλέντι– Καταζητούνται οι διοργανωτές

Επίθεση σε αστυνομικούς που πήγαν να σταματήσουν γλέντι– Καταζητούνται οι διοργανωτές

Από

Ημερομηνία

Άδοξο τέλος είχε η επιχείριση της αστυνομίας σε πανηγύρι 400 ατόμων, σε περιοχή των Μουσούρων το βράδυ του Σαββάτου. Σύμφωνα με πληροφορίες των “ΧΑΝΙΩΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ.”, συμμετέχοντες στο γλέντι που φιλοξενούνταν σε κτήμα της περιοχής, όχι μόνο αρνήθηκαν να σταματήσουν όταν τους ζητήθηκε από τις Αρχές αλλά επιτέθηκαν αρχικά φραστικά τόσο σε άνδρες της αστυνομίας όσο και στον Εισαγγελέα και στη συνέχεια σωματικά με αποτέλεσμα αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ να τραυματιστεί ελαφρά.

Στη συνέχεια, οι υπεύθυνοι της εκδήλωσης ενώ δήλωσαν πως θα συνεργαστούν, ζητώντας από το πλήθος να αποχωρήσει και θα προσέλθουν αυτοβούλως στο τμήμα για την αυτόφωρη διαδικασία, “το έσκασαν” και παραμένουν καταζητούμενοι.

Πάντως, επίσημα, από την τοπική ηγεσία της αστυνομίας η σωματική επίθεση διαψεύδεται. Ωστόσο, σε βάρος των δύο υπευθύνων, δηλαδή του διοργανωτή και του κρητικού καλλιτέχνη που πλαισίωνε τη βραδιά, έχει σχηματιστεί βαρύτατη δικογραφία και θα οδηγηθούν αρμοδίως, όταν συλληφθούν.

Αναλυτικότερα, το βράδυ του Σαββάτου, έπειτα από πληροφορίες για πανυγήρι που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί σε νεοανεγερθέν εκκλησάκι, κοντά σε κτήμα σε περιοχή της Δ.Ε. Μουσούρων του Δήμου Πλατανιά, ισχυρότατη αστυνομική δύναμη βρέθηκε στο σημείο για να αποτρέψει το γεγονός καθώς θα παραβιάζονταν τα μέτρα για την αποτροπή διάδοσης του κορωνοϊού. Στην επιχείρηση μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες συμμετείχαν, εκτός από άνδρες της τροχαίας και της ασφάλειας και αστυνομικοί από τις Ομάδες Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος ενώ παρών ήταν και εισαγγελέας. Οι συμμετέχοντες, όχι μόνο δεν συμμορφώθηκαν στις υποδείξεις των αστυνομικών να αποχωρήσουν αλλά και εξαπόλυσαν σε βάρος τους φραστικές επιθέσεις και προχώρησαν σε προπηλακισμούς ακόμα και σωματική επίθεση. Στη συνέχεια, ενώ οι διοργανωτές φάνηκε πως θα συνεργάζονταν, τράπηκαν σε φυγή και αναζητούνται.

Στο μεταξύ, σε περιοχή του Δήμου Αποκορώνου, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις επιστρατεύτηκαν το βράδυ του Σαββάτου στα Χανιά, για να αποτρέψουν γαμήλιο γλέντι στο οποίο επρόκειτο να συμμετέχουν -σύμφωνα με πληροφορίες που είχαν οι Αρχές- πάνω από 1.500 καλεσμένοι.

Πρόσφατα άρθρα