Παρακολουθήστε ζωντανά την Παλλασιθιώτικη διαμαρτυρία για την Υγεία
Παρακολουθήστε ζωντανά την Παλλασιθιώτικη διαμαρτυρία για την Υγεία
Μήνυμα Κ. Σπυριδάκη για το Παλλασιθιώτικο Συλλαλητήριο
Ανάβαση στην κορυφή Οξά
Οκτώ λεωφορεία ξεκίνησαν από την Σητεία με προορισμό το Σεληνάρι
Ακατάλληλο προς πόση-μαγείρεμα το νερό της δεξαμενής του οικισμού Σταυρού
Κηδεία Γεωργίου Κουρίνου
Σημαντικές διακρίσεις για τους αθλητές του Ναυτικού Ομίλου Αγίου Νικολάου
Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Σητείας για το συλλαλητήριο για την υγεία
Εξόρμηση του Ορειβατικού Συλλόγου Αγίου Νικολάου σε Ανώγεια-Άγιο Υάκινθο (βίντεο)
Όλα έτοιμα για το Παλλασιθιώτικο Συλλαλητήριο για την υγεία

Η G7 καταδικάζει την «επιβεβαιωμένη δηλητηρίαση» του Ναβάλνι και καλει τη Μόσχα να οδηγήσει τους δράστες στη δικαιοσύνη

Οι χώρες της G7 προέτρεψαν σήμερα τη Ρωσία να οδηγήσει «κατεπειγόντως» ενώπιον της δικαιοσύνης όσους ευθύνονται για την «επιβεβαιωμένη δηλητηρίαση» του Αλεξέι Ναβάλνι, του ηγέτη της ρωσικής αντιπολίτευσης.

Στην ανακοίνωσή τους οι υπουργοί Εξωτερικών της Γερμανίας, του Καναδά, των ΗΠΑ, της Γαλλίας, της Ιταλίας, της Ιαπωνίας και της Βρετανίας δηλώνουν ότι «καταδικάζουν με τον εντονότερο τρόπο την επιβεβαιωμένη δηλητηρίαση» του Ναβάλνι.

Η Γερμανία, όπου νοσηλεύεται ο 44χρονος μπλόγκερ και πολιτικός, «ενημέρωσε τους εταίρους της στην G7 για το γεγονός ότι οι κλινικές και τοξικολογικές εξετάσεις των Γερμανών γιατρών και ενός εξειδικευμένου εργαστηρίου των γερμανικών ενόπλων δυνάμεων επέτρεψαν να καθοριστεί ότι ο κ. Ναβάλνι έπεσε θύμα επίθεσης με έναν νευροτοξικό παράγοντα του είδους Νόβιτσοκ, μιας ουσίας που αναπτύχθηκε από τη Ρωσία», συνεχίζει η ανακοίνωση.

«Κάθε χρήση χημικών όπλων, παντού, ανά πάσα στιγμή, απ’ όποιον και αν γίνεται και υπό οιεσδήποτε συνθήκες, είναι απαράδεκτη και αντίθετη με τους διεθνείς κανονισμούς», υπογραμμίζουν οι υπουργοί στην ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα από την Ουάσινγκτον, η οποία προεδρεύει φέτος στην G7.

Οι υπουργοί υπενθυμίζουν στη Μόσχα τις «δεσμεύσεις» που έχει αναλάβει απέναντι στη Συμφωνία για τα χημικά όπλα και ζητούν να οδηγηθούν οι δράστες της δηλητηρίασης ενώπιον της δικαιοσύνης. «Αυτή η επίθεση σε βάρος του επικεφαλής της αντιπολίτευσης είναι άλλο ένα σοβαρό πλήγμα για τη δημοκρατία και τον πολιτικό πλουραλισμό στη Ρωσία. Συνιστά σοβαρή απειλή για τους άνδρες και τις γυναίκες που υπερασπίζονται τις πολιτικές και ατομικές ελευθερίες», συνεχίζουν.

Η G7 δεσμεύτηκε επίσης ότι «θα παρακολουθήσει στενά» ποια απάντηση θα δώσει η Ρωσία στο διεθνές αίτημα για παροχή εξηγήσεων.

Σχετικά Άρθρα

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist