Η πρόεδρος της Ένωσης Γονέων κ. Σπυροπούλου έθεσε στον Δήμαρχο Αγίου Νικολάου κ. Αντώνη Ζερβό τον προβληματισμό πολλών γονιών σχετικά με τον συγχρωτισμό μεγάλου αριθμού μαθητών, ιδιαίτερα στο σχολικό συγκρότημα του Ξηροκάμπου, ζητώντας να προχωρήσουν εάν είναι δυνατόν ενέργειες για να αποφορτιστούν οι εκεί σχολικοί χώροι.

Όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ του Νίκου Σγουρού στην ΑΝΑΤΟΛΗ, η ίδια αναφέρθηκε στην πρόταση για χρήση δεύτερης βάρδιας λειτουργίας της εκπαιδευτικής δομής σε περιπτώσεις όπου κρίνεται αναγκαίο, κάτι που ωστόσο δύσκολα καλύπτεται, όπως αναγνώρισε και η ίδια, λόγω της μη επάρκειας του αναγκαίου προσωπικού.

Αναφορικά με τη δυνατότητα χρήσης αιθουσών εκτός σχολικών μονάδων και μετακίνησης του εκπαιδευτικού προσωπικού και σχετικών προτάσεων που αναφέρθηκαν από την κ. Σπυροπούλου, ο Δήμαρχος ξεκαθάρισε πως ο Δήμος μπορεί να λειτουργεί μόνο βάσει των σχετικών πρωτοκόλλων και της κείμενης Νομοθεσίας «και θα δουλέψει με τις σχολικές αίθουσες που έχει στη διάθεσή του, δεν μπορούμε να κάνουμε αλλιώς».

Ο κ. Ζερβός πρόσθεσε πως εφόσον βρεθεί από την Ένωση, σε συνεργασία με την Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας, κάποια λύση που θα μπορεί να σταθεί νομικά και θα λειτουργεί πάντα με βάση τα σχετικά οριζόμενα από την Πολιτεία πρωτόκολλα, τότε αυτή θα εξεταστεί από το Δήμο.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.