Στη Σητεία αναμένεται να μείνουν για τις επόμενες τρεις ημέρες οι 19 παράτυποι μετανάστες οι οποίοι διασώθηκαν από το ναυάγιο σκάφους που μετέφερε μετανάστες και πρόσφυγες,  12 ναυτικά πλοία ανατολικά της Σητείας.

Οι 19 διασωθέντες μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της πόλης όπου και παραμένουν στο χώρο του επιβατικού σταθμού του λιμένα Σητείας. Τη φύλαξη τους έχουν αναλάβει οι Αστυνομικές και Λιμενικές αρχές της περιοχής.

Το πρωί  έγινε υγειονομικός έλεγχος  και τεστ covid-19  ο οποίος συνεχίστηκε και το μεσημέρι με την διενέργεια ανοσοποιητικών  εξετάσεων (μαντού κλπ ) όπως προβλέπει η σχετική διαδικασία.

Επίσης από το πρωί διεξάγεται η διαδικασία καταγραφής και ταυτοποίησης των μεταναστών.

Στη διάρκεια της ημέρας τρεις διασωθέντες  χρειάστηκε και μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Σητείας με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ προκειμένου να τους παρασχεθεί κάποια επιπλέον φροντίδα.

Η Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας του Δήμου ενεργοποιήθηκε άμεσα φροντίζοντας σε συνεργασία με την Υπηρεσία Καθαριότητας, τη ΔΕΥΑΣ και τις εθελοντικές ομάδες  του Περιφερειακού Τμήματος Σητείας του ΕΕΣ και την ΕΔΕΑΚ για την καθαριότητα αρχικά του χώρου, την τοποθέτηση WC, την παροχή νερού, ειδών υγιεινής, στρωμάτων και σκεπασμάτων στους διασωθέντες συνανθρώπους μας. Την σίτιση καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής των μεταναστών ανέλαβε ο Σύλλογος Καταστημάτων Εστίασης και Ψυχαγωγίας Δήμου Σητείας.

ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.