«Κάτω τα χέρια από τα Νοσοκομεία, δικαίωμα μας είναι η δωρεάν υγεία»
Παρακολουθήστε ζωντανά την Παλλασιθιώτικη διαμαρτυρία για την Υγεία
Παρακολουθήστε ζωντανά την Παλλασιθιώτικη διαμαρτυρία για την Υγεία
Παρακολουθήστε ζωντανά την Παλλασιθιώτικη διαμαρτυρία για την Υγεία
Μήνυμα Κ. Σπυριδάκη για το Παλλασιθιώτικο Συλλαλητήριο
Ανάβαση στην κορυφή Οξά
Οκτώ λεωφορεία ξεκίνησαν από την Σητεία με προορισμό το Σεληνάρι
Ακατάλληλο προς πόση-μαγείρεμα το νερό της δεξαμενής του οικισμού Σταυρού
Κηδεία Γεωργίου Κουρίνου
Σημαντικές διακρίσεις για τους αθλητές του Ναυτικού Ομίλου Αγίου Νικολάου
Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Σητείας για το συλλαλητήριο για την υγεία

Τραμπ: Πάνω από 100 εκατ. δόσεις εμβολίου κατά του κορωνοϊού μπορεί να διανεμηθούν έως το τέλος του έτους

 Ο πρόεδρος των ΗΠΑ αντικρούει τον ανώτατο κυβερνητικό αξιωματούχο υγείας.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ προέβλεψε σήμερα ότι τουλάχιστον 100 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου κατά του νέου κορωνοϊού μπορούν να διανεμηθούν στις Ηνωμένες Πολιτείες μέχρι το τέλος του 2020, με τις πρώτες παραδόσεις να γίνονται τον Οκτώβριο, αντικρούοντας τον ανώτατο κυβερνητικό υγειονομικό αξιωματούχο Ρόμπερτ Ρέντφιλντ, λέγοντας ότι ο τελευταίος μπερδεύτηκε.

«Είμαστε σε πορεία προς την παράδοση και τη διανομή του εμβολίου με ιδιαίτερα ασφαλή και αποτελεσματικό τρόπο», είπε ο ένοικος του Λευκού Οίκου σε συνέντευξη Τύπου. «Μόλις η FDA (Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ) εγκρίνει το εμβόλιο… θα είμαστε σε θέση να διανείμουμε 100 εκατομμύρια δόσεις μέχρι το τέλος του 2020 και μεγάλο μέρος αυτών πολύ νωρίτερα», τόνισε, σημειώνοντας ότι οι πρώτες διανομές μπορεί να ξεκινήσουν κάποια στιγμή τον Οκτώβριο.

Η πρόβλεψή του έρχεται σε αντίθεση με την εκτίμηση του Ρόμπερτ Ρέντφιλντ, διευθυντή του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) που νωρίτερα χθες σε ακρόασή του σε επιτροπή της Γερουσίας τόνισε πως μια ευρεία διαθεσιμότητα ενός εμβουλίου κατά της Covid-19 θα είναι εφικτή «από το τέλος του δεύτερου τριμήνου, ή τρίτου τριμήνου του 2021».

Ένα εμβόλιο μπορεί να είναι έτοιμο το νωρίτερο αυτόν τον Νοέμβριο ή Δεκέμβριο, ανέφερε ο Ρέντφιλντ, σημειώνοντας ότι περιορισμένες πρώτες δόσεις θα μπορούσαν να διανεμηθούν στις πλέον ευάλωτες ομάδες πληθυσμού. Αλλά «για να εμβολιαστούμε αρκετοί από εμάς ώστε να έχουμε ανοσία, νομίζω ότι θα χρειαστούν έξι έως εννέα μήνες», πρόσθεσε.

Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος είπε στη συνέντευξη Τύπου πως ο ανώτατος κυβερνητικός αξιωματούχος υγείας έκανε λάθος στην εκτίμησή του αυτή.

«Όχι, νομίζω ότι έσφαλε όταν το δήλωσε αυτό», είπε ο Τραμπ, λέγοντας στους δημοσιογράφους ότι επικοινώνησε με τον Ρέντφιλντ. «Αυτό είναι λάθος πληροφορία. Πιστεύω ότι μπερδεύτηκε. Θαρρώ πως πιθανώς παρερμήνευσε την ερώτηση που του έγινε».

Ένας υπάλληλος του Λευκού Οίκου θετικός στον κορονοϊό

Παράλληλα ο Ρεπουμπλικάνος μεγιστάνας δήλωσε πως ένα μέλος του προσωπικό του Λευκού Οίκου διαγνώστηκε θετικός στην Covid-19, αλλά το άτομο αυτό δεν βρέθηκε «κοντά» του, ούτε «σχετίστηκε» μαζί του.

Η συνέντευξη Τύπου έγινε μια μέρα μετά τη συνάντηση του Τραμπ με τρεις παγκόσμιους ηγέτες στον Λευκό Οίκο για την υπογραφή μιας ιστορικής ειρηνευτικής συμφωνίας στη Μέση Ανατολή.

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου και οι υπουργοί Εξωτερικών του Μπαχρέιν όσο και Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ΗΑΕ) ήταν παρόντες στην υπογραφή των συμφωνιών για τη σύναψη επίσημων σχέσεων με το Ισραήλ.

Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Κάιλι ΜακΕνάνι, δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου ότι το επιβεβαιωμένο κρούσμα «δεν επηρέασε» την τελετή υπογραφής και ότι το μέλος του προσωπικού της αμερικανικής προεδρίας που μολύνθηκε με τον κορονοϊό δεν βρέθηκε κοντά σε εκπροσώπους των μέσων ενημέρωσης.

Σχετικά Άρθρα

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist