Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η τηλεδιάσκεψη της Επιτροπής της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Σητείας για τον κορωνοιό, υπό τον συντονισμό του Δημάρχου κ. Γιώργου Ζερβάκη.

Όπως κάθε Δευτέρα έτσι και σήμερα συνεδρίασε η Επιτροπή, με τη διαφορά ότι σήμερα έγινε «κεκλεισμένων των θυρών» – δεν ήταν παρόντα τα τοπικά Μέσα – λόγω των εκτάκτων γεγονότων που λαμβάνουν χώρα όπως ανέφερε στις δηλώσεις του ο Δήμαρχος Σητείας ενημερώνοντας αμέσως μετά την ολοκλήρωση της τηλεδιάσκεψης τα τοπικά Μέσα.

«Η κατάσταση είναι υπό έλεγχο. Πιστεύουμε ότι δεν θα έχουμε διασπορά. Στην παρούσα φάση απαιτούνται χαμηλοί τόνοι απ’ όλους μας, να συμπεριφερόμαστε με σοβαρότητα και υπευθυνότητα όλοι» σημείωσε ο κ. Ζερβάκης αναφέροντας ότι προς το παρόν οι μετανάστες που παραμένουν στον κλειστό χώρο της αίθουσας του επιβατικού σταθμού στο λιμάνι Σητείας δεν έχουν παρουσιάσει προς το παρόν συμπτώματα.

Ωστόσο έχει προγραμματιστεί η επανάληψη δεύτερων τεστ κορωνοιού έως αύριο Τρίτη.

Σε ότι αφορά τα θετικά περιστατικά εκτός των δύο ανθρώπων που νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Σητείας προέκυψε και τρίτο θετικό. Ο λόγος για τον έναν εκ των δύο φερόμενων ως διακινητών που κρατούνταν στο Α/Τ Σητείας.

Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Σητείας, με κάθε επιφύλαξη όπως τόνισε, σύμφωνα με την πρώτη πληροφόρηση, δεν θα προσαχθούν στον Εισαγγελέα για λόγους ασφαλείας ο οποίος πιθανότατα να μεταβεί στην Σητεία για τις προβλεπόμενες διαδικασίες

ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ