Αρκετοί γονείς έχουν εκφράσει τον προβληματισμό τους για το ότι με το  ξεκίνημα της σχολικής χρονιάς δεν υπάρχουν αστικά λεωφορεία που θα μεταφέρουν τα παιδιά τους στα σχολικά συγκροτήματα του Ξηροκάμπου, όπως συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια.

Το θέμα, ωστόσο, όπως είπε στην ΑΝΑΤΟΛΗ και στο δημοσιογράφο Νίκο Σγουρό ο αντιπρόεδρος του ΚΤΕΛ Ηρακλείου- Λασιθίου Νίκος Καρπαθιωτάκης, φαίνεται πως θα καθυστερήσει να επιλυθεί. Όπως εξηγεί, τα προηγούμενα δύο χρόνια υπήρχε από την πλευρά του ΚΤΕΛ μια σχετική χορηγία, με αστικό λεωφορείο να συγκεντρώνει τους μαθητές πέριξ της πόλεως και να τους μεταφέρει στον Ξηρόκαμπο. Πρόκειται, σημειώνει, για μια ενέργεια που έγινε καθαρά με πρωτοβουλία του ΚΤΕΛ, χωρίς να λάβει σχετικό κονδύλι από το κράτος. Το ΚΤΕΛ σε κάθε περίπτωση, και παρά τις δυσκολίες που υπάρχουν, δεν αποκλείει η ενέργεια αυτή να επαναληφθεί. Το ζήτημα θα εξεταστεί πιθανότατα μετά από δύο εβδομάδες, αφού θα έχει πρώτα περάσει ο φόρτος της τουριστικής σαιζόν και θα υπάρχουν και διαθέσιμα λεωφορεία για να μπορεί να λάβει χώρα το εγχείρημα της μεταφοράς.

Κανονικά, πάντως, και χωρίς κανένα πρόβλημα, όπως είπε ο κ. Καρπαθιωτάκης, γίνεται από την αρχή της σχολικής χρονιάς η μεταφορά των μαθητών από τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ στα σχολεία από τα χωριά.