Οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας
Το πρόγραμμα του σεμιναρίου που διοργανώνει η Λέσχη Κινηματογράφου Αγίου Νικολάου
Πάσχα στον Άγιο Νικόλαο promo video
Ο Άγιος Νικόλαος έτοιμος για την υποδοχή της Ολυμπιακής Φλόγας -συνέντευξη τύπου (βίντεο)
Την αποκατάσταση φθορών στην Παθολογική κλινική του ΓΝΑΝ κάλυψε ο Π. Σπανός – «Ευχαριστώ» από τη Διοίκηση
Ξεκινά η προημιτελική φάση στο κύπελλο Λασιθίου
Άνοιξε χθες τις πόρτες του το ανακαινισμένο «Minos Beach Art Hotel»
Επιτροπή Διοργάνωσης Πολιτιστικών Εκδηλώσεων του Δήμου Ιεράπετρας
Η Easyjet αναστέλλει τις πτήσεις προς και από Τελ Αβίβ έως 21 Απριλίου
Συζήτηση για αθλητικές εγκαταστάσεις και διοργανώσεις

Γερμανία: Μετά τον Μάας και ο ΥΠΟΙΚ Αλτμάιερ σε καραντίνα – Ήρθε σε επαφή με συνεργάτη υπουργού της ΕΕ που διαγνώστηκε θετικός στον κορωνοϊό

Ο υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας Πέτερ Αλτμάιερ έγινε χθες Τετάρτη το δεύτερο στέλεχος της γερμανικής κυβέρνησης που τέθηκε σε καραντίνα μέσα σε μια ημέρα, γνωστοποιώντας πως θα μείνει σπίτι διότι ήρθε σε επαφή με συνεργάτη υπουργού χώρας-μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης που διαγνώστηκε πως έχει προσβληθεί από τον SARS-CoV-2.

Νωρίτερα χθες, ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών Χάικο Μάας αναγκάστηκε να ακυρώσει προγραμματισμένο ταξίδι του στην Ιορδανία και να τεθεί επίσης σε καραντίνα, διότι μέλος της ασφάλειάς του διαγνώστηκε ότι έχει μολυνθεί.

Μολονότι οι δύο υπουργοί εξετάστηκαν και τα τεστ επέστρεψαν αρνητικά ως εδώ, η εξέλιξη υπογραμμίζει το ενδεχόμενο η λειτουργία της κυβέρνησης και της διπλωματίας της Γερμανίας να αντιμετωπίσουν προβλήματα, την ώρα που η Ευρώπη προετοιμάζεται για το επαπειλούμενο δεύτερο κύμα της πανδημίας του κορωνοϊού.

Ο Αλτμάιερ, ο οποίος φιλοξένησε στο Βερολίνο συνάντηση των υπουργών Οικονομίας της ΕΕ τη Δευτέρα, διευκρίνισε μέσω Twitter ότι τίθεται σε καραντίνα προληπτικά, διότι συνεργάτης ευρωπαίου συναδέλφου του διαγνώστηκε ότι έχει μολυνθεί.

«Εξετάστηκα και το αποτέλεσμα ήταν αρνητικό την Παρασκευή και αισθάνομαι πολύ καλά», διαβεβαίωσε.

Δεν έχει γίνει σαφές σε αυτό το στάδιο ούτε το εάν ο Αλτμάιερ ήρθε σε στενή επαφή με τον συνεργάτη του ευρωπαίου υπουργού, ούτε το εάν και άλλοι υπουργοί κρατών-μελών της ΕΕ θα χρειαστεί επίσης να τεθούν σε καραντίνα.

Η εξέλιξη καταγράφηκε την επομένη της αναβολής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου το οποίο θα διεξαγόταν σήμερα για την επόμενη εβδομάδα, επειδή ο πρόεδρός του, ο Σαρλ Μισέλ, τέθηκε σε καραντίνα.

Σχετικά Άρθρα

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist