Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λασιθίου εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση για την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού:

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λασιθίου θεωρεί ότι η φετινή επέτειος, χωρίς γιορτές, πανηγυρισμούς και βαρύγδουπες δηλώσεις, πρωταρχικά έπρεπε να αφιερωθεί στα μεγαλύτερα θύματα αυτής της κρίσης, τους εργαζόμενους άμεσα ή έμμεσα στον τουρισμό.

Τους εργαζόμενους οι οποίοι σε πρωτόγνωρες συνθήκες,(εντατικοποίηση εργασίας, παραβιάσεις της εργατικής νομοθεσίας, υγειονομικά πρωτόκολλα) κατάφεραν με κίνδυνο της υγείας τους και των οικογενειών τους, να λειτουργήσει η «βαριά βιομηχανία»! Τον επαγγελματισμό τους και το αίσθημα ευθύνης τους εμπιστεύτηκαν οι επισκέπτες μας και ακόμα και σε αυτές τις πρωτόγνωρες και δύσκολες συνθήκες, έγιναν για άλλη μια φορά οι καλύτεροι πρεσβευτές της χώρας μας και του Λασιθίου.

Πρέπει όμως να αφιερωθεί και σε όλους τους εργαζόμενους που δεν εργάστηκαν και αντιμετώπισαν και θα αντιμετωπίσουν την αβεβαιότητα και την συρρίκνωση του εισοδήματος τους και σε χιλιάδες περιπτώσεις τον μηδενισμό του.

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λασιθίου με αφορμή και την σημερινή μέρα στέλνει την συναδελφική αλληλεγγύη του σε κάθε άμεσα η έμμεσα εργαζόμενο στον τουρισμό με την ελπίδα την επόμενη τουριστική περίοδο να έχει ξεπεραστεί το υγειονομικό πρόβλημα και να ανακτήσομε την τουριστική δυναμική για το καλό όλων. Εργαζομένων, υγειών τουριστικών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων και του τόπου μας.

Το ΔΣ