Πρωτοφανείς καταστάσεις περιγράφει η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων νομού Χανίων, καταγγέλλοντας απαγόρευση εισόδου αστυνομικών σε Τμήμα. Όπως αναφέρουν τα Χανιώτικα Νέα σχετική επιστολή απευθύνει η Ένωση προς: τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ., τον Υπαρχηγό και τον Επιτελάρχη, με κοινοποίηση στον Αστυνομικό Διευθυντή Κρήτης, στην ΠΟΑΣΗ, στους βουλευτές Χανίων, στα ΜΜΕ και σε υπηρεσίας – μέλη της.

Αναλυτικά στην επιστολή που υπογράφουν ο πρόεδρος της Ένωσης Νικόλαος Ξανθουδάκης και ο γ.γ. Στυλιανός Σεληνιωτάκης, αναφέρονται τα εξής:
« Καταδικάζουμε τις μεσαιωνικές και φασιστικές διαταγές, κατάλοιπα άλλων εποχών που απαγορεύουν την είσοδο του χαμηλόβαθμου προσωπικού σε κατάστημα Υπηρεσίας των Χανίων, αλλά και τις διαταγές αλλαγής υπηρεσίας παράδοσης και παραλαβής υλικού –εξοπλισμού στο δρόμο επί του ΒΟΑΚ, ως σαν να είναι ¨άστεγοι ¨οι συνάδελφοι παρόλο που έχουν κατάστημα και υπηρεσία που ιδρύθηκε το 2020.
Ποιες οι ενέργειες της ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ. για τη συγκεκριμένη συμπεριφορά του Ανώτερου Αξιωματικού της Κρήτης;
Έχει ο συγκεκριμένος Αξιωματικός το δικαίωμα να διατάσει κατ’ αυτό τον τρόπο τις υφιστάμενες υπηρεσίες του ή μήπως και η ίδια η διαταγή είναι καθ’ υπέρβαση των καθηκόντων του;
Με αυτό τον τρόπο αντιλαμβάνεται η Φυσική Ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. τη Δημοκρατική λειτουργία του Σώματος;
Αξιότιμε κύριε Αρχηγέ, ελπίζουμε να πράξετε τα δέοντα».