Το παιχνίδι που ξεχωρίζει από το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής, είναι αυτό στο στάδιο της Σητείας την Κυριακή στις 15.00, εκεί που η Νίκη θα φιλοξενήσει για δεύτερη φορά φέτος μετά το ματς κυπέλλου τον ΑΣΙ και στην τρίτη συνεχή αναμέτρηση τους σε ισάριθμες εβδομάδες, έπειτα από τις συναντήσεις τους για την α’ φάση του κυπέλλου.

Εκεί οι Σητειακοί πήραν μια άνετη πρόκριση και μάλιστα με πανηγυρικό τρόπο επικρατώντας με εμφατικό τρόπο και στις δύο αναμετρήσεις με σκορ 5-1 εντός έδρας και 4-1 στον επαναληπτικό εκτός και μένει να φανεί αν τριπλασιάσουν τις επιτυχίες τους επί ενός αντιπάλου ο οποίος πιθανότατα να διεκδικήσει μια από τις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας, επιβεβαιώνοντας την ανωτερότητα τους και στέλνοντας το μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση, ότι το φετινό πρωτάθλημα είναι δική τους υπόθεση και από αυτούς και την δική τους απόδοση θα εξαρτηθεί η πρώτιά.

Από την άλλη οι «κοκκινόμαυροι» έχοντας αφήσει πίσω τα παιχνίδια του κυπέλλου, στρέφονται πλέον αποκλειστικά στον στόχο του πρωταθλήματος, όπου η κατάκτηση του τίτλου μπορεί να μην είναι αυτοσκοπός και ποτέ άλλωστε να μην αναφέρθηκε από την πλευρά τους, όμως σίγουρα θέλουν μια καλή πορεία και ένα πλασάρισμα όσο ψηλότερα γίνεται στη βαθμολογία. Το κυριακάτικο παιχνίδι σε μεγάλο βαθμό θα δείξει και τι μπορούν να καταφέρουν, ξερώντας πλέον καλά τι πρέπει να προσέξουν απέναντι στον αντίπαλο τους και θα φανεί αν μπορούν να είναι ανταγωνιστικοί απέναντι του, για να δώσουν ένα επιπλέον ενδιαφέρον στο φετινό πρωτάθλημα, μιας και το αποτέλεσμα αυτού του αγώνα αν και νωρίς, θα δείξει πολλά για το πώς μπορεί να εξελιχθεί.

Ο Βαγγέλης Γρίβας για τη Νίκη έδει τη γνωστή απώλεια του τραυματία Κατρίνη με αμφίβολο και τον Μετζαντωνάκη, ενώ ο Γιώργος Αγγελάκης για τον ΑΣΙ και πάλι δεν υπολογίζει στους τραυματίες Μάλια, Κ.Γ.Λαμπράκη και Κ.Κ.Λαμπράκη.

 

Ίτανος-ΠΑΟ Κρούστα

 

Ενδιαφέρουσα αναμέτρηση αναμένεται να γίνει στο γήπεδο του Παλαικάστρου την Κυριακή στις 15.00, με τον Ίτανο να υποδέχεται τον ΠΑΟ Κρούστα, δύο ομάδες οι οποίες θα δώσουν μια πρώτη εικόνα για τη φετινή δυναμική τους στην προσπάθεια τους για μια άνετη παραμονή.

Μπορεί οι Παλαικαστριανοί να αγωνίστηκαν και στην α’ φάση κυπέλλου, όμως οι συναντήσεις με την Αναγέννηση ομάδα μεγαλύτερης κατηγορίας, δεν προσφέρθηκε για ιδιαίτερα συμπεράσματα και στο να φανεί η φετινή δυναμική τους. Από την άλλη οι Κρουστιανοί πέρασαν χωρίς αγώνες στην β’ φάση και επίσης και αυτοί είναι ένα ερωτηματικό, που θα απαντηθεί σε κάποιον βαθμό την Κυριακή.

Οι γηπεδούχοι θέλουν να εκμεταλλευτούν τον παράγοντα έδρα και να πάρουν τους τρεις βαθμούς, οι οποίοι είναι υποχρέωση τους στα παιχνίδια απέναντι σε ομάδες με τον ίδιο στόχο με αυτούς και ιδιαίτερα στο ξεκίνημα μια νίκη θα βοηθήσει πολύ για τη συνέχεια της προσπάθειας τους.

Από την άλλη η ομάδα του Κρούστα, γνωρίζει πως θα έχει μια δύσκολη αποστολή, όμως πηγαίνει με αισιοδοξία και καλή ψυχολογία για ένα θετικό αποτέλεσμα, με το ιδανικότερο ασφαλώς να είναι η νίκη η οποία θα τους επιτρέψει να διαχειριστούν διαφορετικά στη συνέχεια ανεβάζοντας τους το ηθικό, όμως ακόμη και η ισοπαλία στην έδρα ενός αντιπάλου με τον ίδιο στόχο, είναι κάτι το οποίο βρίσκεται στα πλάνα τους.

Για τους γηπεδούχους ο Κώστας Καρζής δεν υπολογίζει στον ανέτοιμοι Βερναδάκη, στον τραυματία Λευτ.Μπονατσάκη, ενώ για τον ίδιο λόγο αμφίβολοι είναι ο Καντικάκης και ο Σπυριδάκης και ο Στάθης Κορνάρος για τους φιλοξενούμενους στους τραυματίες Αμαξόπουλο και Σιγιάκου.