Το Ωδείο Τέχνης Κρήτης αποτελεί επίσημο εξεταστικό κέντρο στην Ανατολική Κρήτη της «Rockschool» Rls.

Η Rockschool  είναι η Νο 1 Rock Εξεταστική Επιτροπή της Ευρώπης.  Έχει την έγκριση των: Ofqual (Αγγλία και Ουαλία), CCEA (Β.Ιρλανδία), SQA (Σκωτία) και είναι μέλος του European Qualifications Framework (EQF).  Περισσότεροι από 35.0000 μουσικοί έχουν πιστοποιήσει τις γνώσεις τους μέσω του RSL σε περισσότερα από 1.000 κέντρα σε 40 χώρες τα τελευταία 25 χρόνια!

Για πρώτη  φορά  στην πόλη μας στις 26 και 27 Οκτωβρίου,  διοργανώνoνται  πιστοποιημένες εξετάσεις μέσω των Grades  Exams system  σε συνεργασία  με τη  RSL -Awards –Greece Examination Network.

Με αυτές τις εξετάσεις παρέχονται διπλώματα στη Μοντέρνα μουσική αναγνωρισμένα διεθνώς:

– Στα πλήκτρα (σύγχρονο πιάνο-αρμόνιο)

– Στην ηλεκτρική και ακουστική  κιθάρα και το  μπάσο

– Στο μοντέρνο τραγούδι και

– Στα Drums.

Οι υποψήφιοι  μαθητές που θα εξεταστούν:

– Έχουν πλέον τη δυνατότητα να πιστοποιήσουν τις σπουδές τους με ένα αναγνωρισμένο πτυχίο.

– Όσοι από αυτούς  αποκτήσουν  τίτλους  σπουδών  στα επίπεδα Grade 6-8 έχουν δικαίωμα εισαγωγής στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά  Ιδρύματα της Αγγλίας στο χώρο της σύγχρονης μουσικής.

– Μπορούν να συγκεντρώσουν μόρια για την εισαγωγή τους ακόμα  και σε Πανεπιστημιακές Σχολές  με αντικείμενο διαφορετικό από αυτό  της μουσικής.

Όσοι ενδιαφέρονται για αιτήσεις συμμετοχής στις διαβαθμισμένες εξετάσεις που θα πραγματοποιηθούν το σχολικό έτος 2020-2021  μπορούν να  απευθυνθούν στη Γραμματεία του Ωδείου καθημερινά από τις 16:00- 20:00 και Σάββατο από 9:00- 12:00 και στο τηλ. 28410-25690.

Email: odiotexniς@ath.forthnet.gr