Αρχική_Τοπικά νέαΆγιος ΝικόλαοςΗ κατασκευή της δεξαμενής ύδρευσης Αμμουδάρας

Η κατασκευή της δεξαμενής ύδρευσης Αμμουδάρας

Από

Ημερομηνία

O Γενικός Διευθυντής της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Αγίου Νικολάου Γιάννης Πεδιαδίτης, αναφέρθηκε στις εργασίες κατασκευής της δεξαμενής ύδρευσης του οικισμού της Αμμουδάρας, σημειώνοντας ότι η εκσκαφή διαμόρφωσης του πεδίου, όπου θα πέσει το σκυρόδεμα για τη βάση της δεξαμενής, έχει ολοκληρωθεί και εντός των επομένων ημερών θα ολοκληρωθεί η βάση. Το έργο χρηματοδοτείται από ίδιους πόρους της ΔΕΥΑΑΝ με 316.000 ευρώ (με ΦΠΑ).

Όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ του Νίκου Τραντά στην ΑΝΑΤΟΛΗ η δεξαμενή κατασκευάζεται σε θέση και υψόμετρο ώστε να εξυπηρετούνται και οι «υψηλές» περιοχές της Αμμουδάρας, σε έκταση που εξαγοράστηκε από την Δημοτική Επιχείρηση για την συγκεκριμένη χρήση. Προβλέπεται κατασκευή δεξαμενής δύο θαλάμων χωρητικότητας 2x 250 m3 από οπλισμένο σκυρόδεμα. Κατασκευάζεται επίσης θάλαμος με τις δικλείδες χειρισμού των σωληνώσεων καθώς και φρεάτιο ρύθμισης στάθμης παροχής της δεξαμενής.

Περιμετρικά της δεξαμενής προβλέπονται γραμμικά στραγγιστήρια για τον έλεγχο διαφυγών και την αποφυγή υποπιέσεων.

Για την κατασκευή των θαλάμων της δεξαμενής πραγματοποιείται γενική εκσκαφή. Τοπικές εκσκαφές γίνονται επίσης στις θέσεις των αγωγών υδροληψίας – υδροδότησης υπερχείλισης, εκκένωσης των φρεατίων και του θαλάμου δικλείδων- υδροληψίας.

 

Πρόσφατα άρθρα