«Είναι στο Χέρι Μου», «Με την πρόληψη νικούμε τον καρκίνο, είναι η καλύτερη θεραπεία ,σώζουμε ζωές», είναι τα συνθήματα ευαισθητοποίησης πού εξέπεμψαν το βράδυ γυναίκες, φορείς, εθελοντές, στην εκδήλωση φωταγώγησης “Ρόζ” χρώματος του κεντρικού κτιρίου της Περιφέρειας Κρήτης, στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης καμπάνιας πρόληψης που υλοποιεί η Περιφέρεια.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην είσοδο του κτιρίου της Περιφέρειας Κρήτης στην πλατεία Ελευθερίας στο Ηράκλειο με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Κρήτης και τον σύλλογο «Ευ ζω με τον καρκίνο».

Παράλληλα στον ίδιο χώρο η κινητή μονάδα μαστογραφίας της Περιφέρειας δεχόταν για μαστογραφίες γυναίκες που έδιναν έμπρακτα το μήνυμα της πρόληψης, ενώ με την φωταγώγηση του κτιρίου παιδιά-μαθητές της σχολής της Κατερίνας Καργάκη παρουσίασαν εντυπωσιακά δρώμενα δίνοντας μέσω του χορού, της άσκησης του σώματος και της μουσικής το δικό τους μήνυμα στον αγώνα ευαισθητοποίησης για την πρόληψη.

Με αφορμή την συνεχιζόμενης καμπάνια πρόληψης και την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε, ο εντεταλμένος Περιφερειακός σύμβουλος-υπεύθυνος των κινητών μονάδων πρόληψης της Περιφέρειας Γιώργος Πιτσούλης, δήλωσε ότι, η πρόληψη σώζει ζωές και ότι η Περιφέρεια Κρήτης προωθεί και κάνει πράξη 12 μήνες τον χρόνο την ευαισθητοποίηση για πρόληψη μέσω στοχευμένων δράσεων και συνεργασιών της με έμφαση τις κινητές μονάδες πρόληψης που οργώνουν με επιτυχία την Κρήτη έχοντες μεγάλη κοινωνική ανταπόκριση. Ειδικότερα ο κ Πιτσουλης, είπε: «Με συνοδοιπόρους και συμμάχους τις γυναίκες που συμμετέχουν στις δράσεις και τις πρωτοβουλίες μας, με σημαντικούς συνεργάτες συλλόγους και εθελοντικές οργανώσεις που μάχονται τον καρκίνο, αλλά και με την πολύτιμη υποστήριξη των γιατρών που στηρίζουν τις πρωτοβουλίες μας, στείλαμε και στέλνουμε ένα διαρκές και δυνατό μήνυμα: «ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΜΟΥ!».

Η πρόληψη του καρκίνου του μαστού μας αφορά όλους. Δώδεκα μήνες το χρόνο, σε καθημερινή βάση απλώνουμε ένα δίχτυ προστασίας στις γυναίκες της Κρήτης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.