Αρχική_Τοπικά νέαΙεράπετραΟ Δήμος μαζεύει τις ελιές του και διαθέτει το λάδι σε οικογένειες...

Ο Δήμος μαζεύει τις ελιές του και διαθέτει το λάδι σε οικογένειες της Ιεράπετρας που έχουν ανάγκη

Από

Ημερομηνία

Το μάζεμα των ελαιόδεντρων από τα αγροτεμάχιά του ξεκίνησε ο Δήμος Ιεράπετρας, με σκοπό να διαθέσει δωρεάν το ελαιόλαδο σε οικογένειες δημοτών που το έχουν ανάγκη.

Η ενέργεια αυτή, που έχει σαφές κοινωνικό πρόσημο και αλληλέγγυο χαρακτήρα, λαμβάνει χώρα για πρώτη φορά εκ μέρους του Δήμου, όπως είπε στην ΑΝΑΤΟΛΗ και στο δημοσιογράφο Νίκο Σγουρό η Αντιδήμαρχος Χρύσα Χατζημαρκάκη. Από τη στιγμή που ο Δήμος διαθέτει την συγκεκριμένη περιουσία, μπορούσε να προσθέσει αυτή την δραστηριότητα στους σχετικούς Κ.Α.Δ. και να την πραγματοποιήσει, στα πλαίσια της αξιοποίησης της. «Για πρώτη φορά στο Δήμο μαζεύουμε τις ελιές μας, έχουμε μεγάλη ποσότητα και όσο ελαιόλαδο βγει θα δοθεί σε συμπολίτες μας που το έχουν ανάγκη, είναι ένας χρέος μας απέναντι σε αυτούς» σημείωσε.

Οι εργασίες μαζέματος του ελαιοκάρπου ανατέθηκαν από τον Δήμο Ιεράπετρας σε συνεργείο, και ήδη αλέστηκε η πρώτη ποσότητα ελαιοκάρπου.

Το εξαιρετικής ποιότητας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, αφού εμφιαλωθεί θα δοθεί άμεσα και δωρεάν σε οικογένειες δημοτών που έχουν ανάγκη.

Σύμφωνα με την κ. Χατζημαρκάκη, περίπου 100 οικογένειες στην περιοχή του Δήμου Ιεράπετρας θα λάβουν, βάσει κοινωνικών κριτηρίων, το ελαιόλαδο, σε μια κίνηση σημαντική στη δύσκολη αυτή συγκυρία που βιώνουμε όλοι.

 

Πρόσφατα άρθρα