Αρχική_Τοπικά νέαΛασίθι γενικάΓιατί να επενδύσουμε στον περιπατητικό τουρισμό;

Γιατί να επενδύσουμε στον περιπατητικό τουρισμό;

Από

Ημερομηνία

Γιατί να επενδύσει ένας επιχειρηματίας στον περιπατητικό τουρισμό, εξηγεί ο Φοίβος Τσαραβόπουλος από τα «Μονοπάτια της Ελλάδας – Paths of Greece». Επίσης, τα τελευταία χρόνια η ομάδα «Paths of Greece», μέσα από την επαφή της με τις τοπικές κοινότητες ανά την Ελλάδα, προωθεί το Hikers Friendly, φιλικά σε πεζοπόρους καταλύματα, ένα μοντέλο αναβάθμισης των υπηρεσιών που προσφέρουν σε πεζοπορικούς προορισμούς σε όλη τη χώρα:

▪ «Πολλαπλά μπορεί να είναι τα οφέλη από την ανάπτυξη του περιπατητικού τουρισμού στη χώρα μας. Με ένα ικανοποιητικό επίπεδο οργάνωσης εκτιμώ όχι θα έχουμε δύο εκατομμύρια πεζοπόρους το χρόνο στην Ελλάδα» τόνισε ο Φοίβος Τσαραβόπουλος.

▪ Αναφερόμενος σε μια έρευνα που πραγματοποιήθηκε στα Κύθηρα επεσήμανε ότι «οι πεζοπόροι αυξήθηκαν ραγδαία με το που έγινε το δίκτυο μονοπατιών. Η υλοποίηση των μονοπατιών κόστισε 60.000 ευρώ, ενώ τα έσοδα που προέκυψαν μέσα σε πέντε χρόνια ξεπέρασαν το 1,5 εκατ. ευρώ».

▪ Παράλληλα, η «Paths of Greece» σχεδίασε και υλοποίησε την πρωτοβουλία «Hikers Frendly» με την οποία ήδη πιστοποιήθηκαν 34 ξενοδοχεία στην Ελλάδα αναβαθμίζοντας τις προσφερόμενες υπηρεσίες τους ώστε να ανταποκρίνονται στις ανάγκες των πεζοπόρων.

▪ Σύμφωνα με τον κ. Τσαραβόπουλο «η χώρα μας μπορεί να εξελιχθεί σε δυναμικό προορισμό για περιπατητικό τουρισμό αφού έχει brand name, είναι πολύ κοντά σε χώρες οι οποίες εξάγουν πεζοπόρους, έχει πολύ καλό κλίμα εκτός της υψηλής τουριστικής περιόδου, ενώ διαθέτει πλούσια φύση και ιστορία».
ΛΕΩΝ.Κ.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. I’m a big supporter of walking tourism. I help a group of sailors (tourists) in the marina go walking each week in the winter for example.

    Walking tourism must be carefly managed however, what we don’t want are giant ugly paint markers everywhere. Those in the Gorge of Kritsa are a particularly bad example.

Comments are closed.

Πρόσφατα άρθρα