Αρχική_Τοπικά νέαΆγιος Νικόλαος«Όταν γυρνάω από το δικαστήριο, γυρνάω από μια κηδεία της Μελίνας» -...

«Όταν γυρνάω από το δικαστήριο, γυρνάω από μια κηδεία της Μελίνας» – Για τις 26/11 διεκόπη η δίκη για το θάνατο του μικρού κοριτσιού

Από

Ημερομηνία

Με τις καταθέσεις των μαρτύρων – ιατρών που βρέθηκαν στο πλάι της μικρής Μελίνας Παρασκάκη από τη Νεάπολη, λίγο πριν αφήσει την τελευταία της πνοή στα τέλη Δεκεμβρίου του 2015 μετά από χειρουργική επέμβαση ρουτίνας στην οποία είχε υποβληθεί στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο, συνεχίστηκε την περασμένη Παρασκευή στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου η δίκη για την υπόθεση του αδικοχαμένου κοριτσιού.

Υπενθυμίζεται, πως η ακροαματική διαδικασία είχε ξεκινήσει την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου, με την αναισθησιολόγο που χειρίστηκε το περιστατικό να κάθεται στο εδώλιο, κατηγορούμενη για ανθρωποκτονία από αμέλεια, καθώς της αποδίδονται ευθύνες στο στάδιο της μετεγχειρητικής διαχείρισης της διαδικασίας αφύπνισης του 4χρονου κοριτσιού. Ειδικότερα, της καταλογίζεται ότι δεν τήρησε αυστηρά το ισχύον πρωτόκολλο ως προς την αντιμετώπιση της σοβαρής αλλεργικής αντίδρασης που παρουσίασε το κοριτσάκι με επιμένοντα βρογχόσπασμο, υπόταση και βραδυκαρδία.

Η δίκη επανεκκίνησε την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου με την εξέταση των μαρτύρων – γιατρών από το Βενιζέλειο Νοσοκομείο που είτε ήταν παρόντες από την αρχή, είτε κλήθηκαν να συνδράμουν στο χειρουργείο όταν τα πράγματα άρχισαν να χειροτερεύουν για τη μικρή Μελίνα.

Ήδη για την υπόθεση έχουν καταθέσει οι τραγικοί γονείς του αδικοχαμένου κοριτσιού, καθώς και η Διευθύντρια της ΜΕΘ Παίδων του ΠΑΓΝΗ.

Η δίκη διεκόπη και ήταν προγραμματισμένη να συνεχιστεί στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου το Σάββατο 7 Νοεμβρίου, ωστόσο οι συνθήκες που επέβαλλε η νέα καραντίνα είχαν οδηγήσει σε νέα αναβολή για την Παρασκευή 20 Νοεμβρίου.

Η δίκη ωστόσο διεκόπη εκ νέου για την προσεχή Πέμπτη 26 Νοεμβρίου, οπότε και θα συνεχιστεί με τις καταθέσεις της ιατροδικαστού και τεχνικού συμβούλου της οικογένειας Παρασκάκη. Αναμένεται δε να απολογηθεί και η κατηγορούμενη γιατρός αναισθησιολόγος.

Ο τραγικός πατέρας του 4χρονου κοριτσιού Μανόλης Παρασκάκης, με μια ανάρτησή του στον προσωπικό λογαριασμό του στο Facebook, για μια ακόμη φορά ξεσπά τόσο για την κατηγορούμενη όσο και για τους γιατρούς που κατέθεσαν, ενώ δεν παραλείπει να ευχαριστήσει, για ακόμη μια φορά, τον κόσμο για το ενδιαφέρον του.

Όπως γράφει:

«Καλώς εχόντων των πραγμάτων η επόμενη δίκη θα γίνει τη παραπάνω ημερομηνία.

Σας ευχαριστούμε όλους για το ενδιαφέρον που δείχνετε και τα προσωπικά μηνύματα.

Όταν γυρνάω από αυτό το δικαστήριο

-κι εδώ θα δικαιώσω τη συνήγορο της κατηγορουμένης- δε γυρνάω από μνημόσυνο της Μελίνας, όπως λανθασμένα είχε πει ο ένας εκ των δύο δικηγόρων μου, κύριος Κοκοσάλης, αλλάαπο τη ΚΗΔΕΙΑ της.

Μια κατηγορούμενη ζωηρότατη, να σηκώνεται απο τη θέση της πολλές φορές να συννενοείται με τη συνήγορό της,ούτε ίχνος υποτυπώδους σεβασμού απεναντι στην οικογένεια που έχει χάσει το παιδί της σε μια επέμβαση που κατέληξε σε θάνατο και συμμετείχε!

Κι ένα σχόλιο για τους μάρτυρες ιατρούς. Τον όποιο σεβασμό είχα για τους γιατρούς δε περίμενα ότι θα τον αποδομήσουν οι ίδιοι.(Φυσικά υπάρχουν εξαιρέσεις)».

 

ΝΙΚΟΣ ΣΓΟΥΡΟΣ

Πρόσφατα άρθρα