Στη ΔΟΥ Αγίου Νικολάου απέστειλε το παρακάτω υπόμνημα ο πρόεδρος Επιμελητηρίου Λασιθίου κ. Θωμάς Χαριτάκης για τις καθυστερήσεις διεκπεραίωσης υποθέσεων στην ΔΟΥ Αγίου Νικολάου:

Αξιότιμοι κύριοι,

Το σημείωμα αυτό σκοπό έχει να σας ενημερώσει για την καθυστέρηση που παρατηρείται στην διεκπεραίωση υποθέσεων στην ΔΟΥ Αγίου Νικολάου ειδικά στο τελευταίο στάδιο πριν από την υπογραφή συμβολαίων μεταβίβασης, γεγονός που καθυστερεί πολύ την ολοκλήρωση αγοραπωλησιών ακινήτων.

Από την καθημερινή πρακτική των αγοραπωλησιών ακινήτων στην περιοχή μας και από αυτά που μας μεταφέρουν κτηματομεσίτες, δικηγόροι και συμβολαιογράφοι, προκύπτει ότι από την χρονική στιγμή που έχει ολοκληρωθεί η προεργασία της υπογραφής ενός συμβολαίου μεταβίβασης ακινήτου και κατατίθεται στην ΔΟΥ η δήλωση φόρου μεταβίβασης ακινήτου (ΦΜΑ) μέχρι την διεκπεραίωση του ελέγχου της και την ανάρτησή της στο σύστημα taxisnet της ΑΑΔΕ, (ώστε να μπορεί ο συναλλασσόμενος να πληρώσει τον φόρο μεταβίβασης για να μπορεί να υπογραφεί το συμβόλαιο αγοραπωλησίας) μεσολαβεί αδικαιολόγητα μεγάλο χρονικό διάστημα από 20 ημέρες έως και μερικούς μήνες.

Παρόλο που έπρεπε να δίνεται προτεραιότητα στις αγοραπωλησίες μια και είναι αυτές που συνεπάγονται και τα μεγαλύτερα φορολογικά έσοδα για το κράτος, αυτό δεν φαίνεται να συμβαίνει αλλά τουναντίον, παρατηρούνται καθυστερήσεις στις διεκπεραίωση συγκεκριμένων υποθέσεων.

Παρακαλούσαμε για τις δικές σας ενέργειες, ώστε να ζητηθεί η αναδιοργάνωση του ελεγκτικού μηχανισμού των δηλώσεων ΦΜΑ της ΔΟΥ Αγίου Νικολάου ώστε

Παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες.

Ο πρόεδρος

Θωμάς Χαριτάκης

 

 

Δείτε επίσης: Αίτημα για την ένταξη του ΚΑΔ των Ασφαλιστών – Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών (66.22.10.) στην Δράση 3.c.4. καθώς και στις μελλοντικές δράσεις του ΠΕΠ Κρήτης

Δείτε επίσης: Ένας κορμοράνος “ψαρεύει” στο Αμμούδι Αγ. Νικολάου (βίντεο)

Δείτε επίσης: Οι αγροτικοί σύλλογοι Σητείας και Ιεράπετρας ζητούν παράταση για το μεταφορικό Ισοδύναμο