Πρωτόγνωρες οι σημερινές συνθήκες εορτασμού της Αγίας Αικατερίνης Πολιούχου της Σητείας. Τόσο την παραμονή της εορτής όσο και ανήμερα πραγματοποιήθηκαν οι θρησκευτικές εκδηλώσεις ωστόσο χωρίς την συμμετοχή του κόσμου στο πλαίσιο των μέτρων περιορισμού της διασποράς του κορωνοιού.

Το πρωί τελέστηκε ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας κκ Κύριλλου, στον Ιερό Ναό της Αγίας Αικατερίνης

«Χρόνια Πολλά και ευτυχισμένα Βοήθεια μας η Χάρις της Αγίας Μεγαλομάρτυρος, Πανσόφου, Παρθένου Νύφης του Χριστού Αικατερίνης. Χρόνια πολλά σε όλους τους Σητειακούς τους εγγύς και τους μακρά» ευχήθηκε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης.

Η φετινή Πανήγυρης ήταν τελείως διαφορετική όπως συμπλήρωσε «με κλειστές τις πόρτες δεδομένου ότι ολόκληρη η ανθρωπότητα μαστίζεται από τον κορωνοιό. Εμείς όμως τελέσαμε τη Θεία Λειτουργία όπως μας δίδεται από το νόμο η δυνατότητα, κεκλεισμένων των θυρών και προσευχηθήκαμε για όλους να μας δίδει ο Θεός φώτιση. Διαβάσαμε στο τέλος και τις καθιερωμένες ευχές που έχει αποστείλει η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος για να παρακαλέσουμε τον Χριστό μας ο οποίος είναι ο θεράποντας όλων μας, των ψυχών και των σωμάτων, να απαλλάξει την ανθρωπότητα από την πανδημία.

Συγχρόνως δε παρακαλέσαμε και την Αγία μας, την Πάνσοφη Αικατερίνη να πρεσβεύει για όλους μας και να μας χαρίζει δύναμη, και πρωτίστως σοφία από τη σοφία της. Γιατί η Αγία χαρακτηρίζεται από πολλές αρετές αλλά η μεγαλύτερη αρετή της ήταν η σοφία, γι αυτό και η εκκλησία μας την ονόμασε και Πάνσοφη.

Να μας χαρίζει σοφία ώστε πάνσοφα κι εμείς σε αυτές τις δύσκολες ώρες που όλη η ανθρωπότητα μαστίζεται από τον κορωνοιό, να διέλθουμε με πολύ υπομονή, πολύ προσοχή, όπως όλοι μας κάνουμε κι έτσι να συνεχίζουμε τηρώντας τα μέτρα κι εφαρμόζοντας αυτά τα οποία μας λένε οι ειδικοί. Βλέπουμε ότι ο κορωνοιός έχει ενσκήψει δίπλα μας και δεν εξαιρούνται ούτε οι Μητροπολίτες, ούτε οι Ιερείς, κανείς μας. Όλοι είμαστε επικίνδυνοι κι όλοι είμαστε υπό την απειλή του κορωνοιού.

Ευχόμαστε Χρόνια Πολλά. Να μην χάσουμε το θάρρος μας, την ελπίδα μας και να παρακαλέσουμε την Αγία μας του χρόνου να την εορτάσουμε με διαφορετικές συνθήκες. Χρόνια Πολλά και στις εορτάζουσες, τις Αικατερίνες. Η Αγία Αικατερίνη να τις προστατεύει, να τις συντροφεύει και να μας δίδει την ευλογία της όπως πάντοτε».

Για μία διαφορετική γιορτή έκανε λόγο και ο Δήμαρχος Σητείας κ Γιώργος Ζερβάκης «δυστυχώς δεν έχουμε τη δυνατότητα φέτος να εορτάσουμε όπως κάθε χρόνο. Μετά την Παναγία, για τους Σητειακούς θεωρώ ότι είναι η πιο οικεία μορφή. Είναι η Πολιούχος της Σητείας. Το μόνο που ευχόμαστε κι ελπίζουμε, του χρόνου να είναι εντελώς διαφορετικές οι συνθήκες, να έχουμε επανέλθει σε μία κανονικότητα που όλοι έχουμε ανάγκη για να μπορέσουμε να λειτουργούμε στην καθημερινότητα μας.

Εύχομαι Χρόνια Πολλά στις εορτάζουσες και του χρόνου με καλύτερες συνθήκες Χρόνια Πολλά».

 

Δείτε επίσης: Ένας όμορφος λευκοτσικνιάς στις αλυκές της Ελούντας (βίντεο)

Δείτε επίσης: Δωρεά Υλικοτεχνικού εξοπλισμού στην Διεύθυνση Αστυνομίας Λασιθίου