Ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΪ» και τον δημοσιογράφο Γιώργο Αυτιά για τα εμβόλια.

Ο ο Υπουργός Υγείας, είπε, θα ανακοινώσει τα 1.018 σημεία εμβολιασμού σε όλη την Ελλάδα. Αν χρειαστεί και έχουμε περισσότερα εμβόλια, απ’ ό,τι αυτή τη στιγμή υπολογίζουμε, υπάρχει σχέδιο ακόμη και αυτά να αυξηθούν. Υπολογίζουμε ότι πάνω από 2.100.000 εμβόλια θα είναι διαθέσιμα κάθε μήνα για εμβολιασμό όλων των πολιτών, εφόσον το επιθυμούν. Ο σχεδιασμός προβλέπει  ότι θα ξεκινήσουμε από τέλος Δεκεμβρίου, αρχές Ιανουαρίου και θα υπάρχει δυνατότητα να εμβολιαστούν όλοι οι Έλληνες -επαναλαμβάνω, εφόσον το επιθυμούν- μέχρι το τέλος Ιουνίου. Έχουν εξασφαλιστεί τα εμβόλια που χρειάζονται για όλο τον πληθυσμό. Πρέπει όλοι να αφήσουν στην άκρη τις θεωρίες συνομωσίας, να καταλάβουν ότι είναι προς το καλό το δικό τους, των ανθρώπων που αγαπούν και τελικά της κοινότητας να εμβολιαστούν. Τα εμβόλια που μας έρχονται είναι ασφαλή και αποτελεσματικά όπως δείχνουν όλες οι μελέτες.

Βασιζόμαστε, σε όλη αυτή τη φάση που διανύουμε, στην πειθώ. Και πράγματι οι Έλληνες ανταποκρίθηκαν σε πολύ καλύτερο βαθμό από πολλούς άλλους λαούς. Πιστεύουμε ότι οι πολίτες εφόσον έχουν τις διαβεβαιώσεις των επιστημόνων μας, που απέδειξαν την αξία τους, ότι τα εμβόλια είναι αποτελεσματικά και ασφαλή, θα αφήσουν στην άκρη αυτές τις σειρήνες του ανορθολογισμού και θα προχωρήσουν στον εμβολιασμό. Άλλωστε, ο εμβολιασμός για την εποχική γρίπη φέτος πήγε καλύτερα από κάθε άλλη φορά. Εμβολιάστηκαν πάνω από 4 εκατομμύρια Έλληνες. Επομένως θα βασιστούμε στην ενημέρωση του κόσμου. Είναι σημαντικό να έχουμε γρήγορα ένα μεγάλο ποσοστό εμβολιασμού γιατί έτσι θα έχουμε μια γρηγορότερη ανοσία στην κοινωνία. Θα συμβάλει σ΄ αυτό και η δυνατότητα του παραδείγματος. Και το παράδειγμα είναι πολύ σημαντικό. Δηλαδή, να δει κάποιος κάποιον γνωστό του, κάποιον γείτονά του ότι έκανε το εμβόλιο και δεν έχει κανένα πρόβλημα. Και γι’ αυτό τον λόγο ο ίδιος ο Πρωθυπουργός θα καλέσει και τους υπόλοιπους πολιτικούς Αρχηγούς, αλλά και πρόσωπα που έχουν μεγάλη σημασία για την κοινωνία, να είναι από τα πρώτα που θα εμβολιαστούν, για να δώσουν το παράδειγμα.  Αυτό είναι ένα σωστό μήνυμα στους πολίτες, γιατί αυτό που χρειαζόμαστε τώρα είναι ορθολογισμός και προσήλωση στις εισηγήσεις των ειδικών. Όχι θεωρίες συνομωσίας.