Η πολύωρη παραμονή στα σπίτια μας είναι μια καλή ευκαιρία για νέα ενδιαφέροντα… Για να αναδιοργανωθούμε, να ξεκουραστούμε, να διαβάσουμε και, γιατί όχι, να μάθουμε μια καινούργια γλώσσα. Η εκμάθηση μιας νέας ξένης γλώσσας είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να κρατάμε το μυαλό μας σε εγρήγορση.

Ποιες γλώσσες θεωρούνται σχετικά εύκολες για να μάθουμε να τις μιλάμε χωρίς… φροντιστήριο;

Ιταλικά: Τα ιταλικά είναι μια ιδιαίτερα εύηχη και όμορφη γλώσσα και θεωρείται μια από τις πιο εύκολες ξένες γλώσσες για να μάθει κανείς.

Δανέζικα: Τα Δανέζικα είναι μια βόρεια γερμανική γλώσσα που προέρχεται από την αρχαία Νορδική, όπως και τα σουηδικά. Τα Δανέζικα έχουν μόνο τρία γράμματα περισσότερα από το αγγλικό αλφάβητο.

Γαλλικά: Σύμφωνα με τους γλωσσολόγους είναι μια σχετικά εύκολη γλώσσα, ειδικά αν κατανοήσει κανείς την προφορά τους. Δεν θα συμφωνήσουμε αλλά… ας είναι!

Ισπανικά: Αν μιλάτε ήδη αγγλικά (ή και γαλλικά), τότε σίγουρα θα βρείτε πολλές ομοιότητες μεταξύ των γλωσσών αυτών και των ισπανικών. Θεωρείται μια από τις πιο εύκολες γλώσσες για να μάθει κανείς και να φτάσει σε ένα πολύ καλό επίπεδο σε περίπου έξι μήνες εντατικής εκμάθησης.

ΛΕΩΝ.Κ.