Την Κυριακή το απόγευμα επέστρεψε στο σπίτι του ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου, παίρνοντας εξιτήριο από την Κλινική «covid» του Γενικού Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου, όπου νοσηλεύτηκε την περασμένη εβδομάδα, λαμβάνοντας φαρμακευτική  αγωγή με αντιβίωση για αποκατάσταση των αλλοιώσεων που είχαν εντοπιστεί στους πνεύμονες, λόγω του ιού.

Στην επικοινωνία που είχε η ΑΝΑΤΟΛΗ με τον κ. Αντ. Ζερβό δήλωσε ότι αισθάνεται καλά και ότι θα παραμείνει στην οικία του την εβδομάδα αυτή, λαμβάνοντας για 4 μέρες συγκεκριμένη αγωγή, που του υπέδειξαν οι θεράποντες ιατροί.

Πιθανόν από την ερχόμενη Πέμπτη ή Παρασκευή να εξέλθει για κάποια βόλτα στην πόλη. Πριν, όμως, θα κάνει μοριακό τεστ covid αφού τότε συμπληρώνονται τέσσερις εβδομάδες από την ημέρα που διαπιστώθηκε ότι είναι θετικός στον κορονοϊό.

Σχετικά με τις ενέργειες που αφορούν τη διοίκηση του Δήμου, μας είπε ότι σύμφωνα με τις επαφές που είχε με τους Αντιδημάρχους Χάρη Αλεξάκη και Θωμά Χαριτάκη – οι οποίοι είναι και οι κατά σειρά αναπληρώνοντες τον ίδιο εν απουσία του – θα δώσουν το «παρών» σήμερα στο Δήμο. Ο κ. Χαριτάκης μετέβαινε από την περασμένη εβδομάδα στο Δήμο. Αύριο θα είναι η πρώτη μέρα παρουσίας του κ. Αλεξάκη στο Δημαρχείο, τηρώντας πάντα τις οδηγίες των ιατρών του ΕΟΔΥ και τα μέτρα προστασίας για τον ιό.

Αν εξασφαλιστεί  η ακώλυτη, τακτική παρουσία και των δύο αντιδημάρχων στο Δήμο, όσο ακόμη διάστημα ο Δήμαρχος θα απουσιάζει, τότε, όπως είπε ο κ. Ζερβός θα προβεί σε ανάκληση της απόφασής του με την οποία όρισε τη δημοτική σύμβουλο Δέσπω Καρνιαδάκη ως δημαρχεύουσα. Σήμερα ο Δήμαρχος θα έχει σχετική τηλε-συνεργασία με τον Γενικό Γραμματέα του Δήμου Γιάννη Στεφανάκη για το συντονισμό της λειτουργίας του Δήμου τις προσεχείς ημέρες.