Η έντονη βροχόπτωση και οι κεραυνοί που επικρατούν από νωρίς σήμερα το πρωί στην ευρύτερη περιοχή του Αγίου Νικολάου,  έχουν προκαλέσει ορισμένες βλάβες στη ρευματοδότηση, κινητοποιώντας τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ που σπεύδουν να τις αντιμετωπίσουν.

Όπως δήλωσε στην ΑΝΑΤΟΛΗ και στο δημοσιογράφο Νίκο Τραντά ο διευθυντής περιοχής Αγίου Νικολάου του ΔΕΔΔΗΕ Δημ. Κανταρτζής, ακριβής εικόνα του αριθμού των ατομικών ζημιών σε οικίες κλπ. δεν υπάρχει γιατί οι δηλώσεις για ζημιές γίνονται από τους καταναλωτές ηλεκτρονικά και τα συνεργεία μεταβαίνουν ανάλογα με την ώρα που δηλώνονται οι ζημιές. Μικρής πάντως κλίμακας βλάβες σε ιδιωτικούς χώρους δηλώθηκαν στον Αγιο Νικόλαο, στη Νεάπολη κ.α.

Περίπου στις 11.00 π.μ. κεραυνός έπληξε στύλο της ΔΕΗ με αποτέλεσμα να καεί ασφάλεια μετασχηματιστή μέσης τάσης, στο Βαθύ. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να προκληθούν αυξομειώσεις στην τάση στην περιοχή, μέχρι που συνεργείο του ΔΕΔΔΗΕ αντικατέστησε την καμένη ασφάλεια. Αποφεύχθηκε μεγαλύτερη ζημιά στο μετασχηματιστή γιατί υπήρχε αλεξικέραυνο στο σημείο που ήταν τοποθετημένος, εξήγησε ο διευθυντής ΔΕΔΔΗΕ.

Η φωτογραφία, από συνεργείο του ΔΕΔΔΗΕ που αποκαθιστά προσωρινά ρευματοδότηση σε οικία, κοντά στο κέντρο της πόλης του Αγίου Νικολάου, το οποίο λόγω βροχής έμεινε χωρίς ρεύμα από βλάβη στην παροχή του. Πλήρης αποκατάσταση, όπως είπαν οι τεχνικοί του ΔΕΔΔΗΕ, θα γίνει μέσα στο Σαββατοκύριακο…

 

Δείτε επίσης: Για παροχή οξυγόνου συνεχίζει να νοσηλεύεται στην ΜΕΘ του Ευαγγελισμού ο Γιάννης Πλακιωτάκης

Δείτε επίσης:

Χαλάζι στην Κριτσά – Έντονη βροχόπτωση σε Κριτσά και Λακώνια – Ρεκόρ βροχής στον Αγ. Νικόλαο 35.6mm