Χορήγηση ασφαλιστικής ικανότητας σε οφειλέτες – Οι εξαιρέσεις και οι δικαιούχοι
«Κλείδωσε» η ημερομηνία της συνάντησης Μητσοτάκη-Ερντογάν
POS: Έως τα τέλη Απριλίου η ολοκλήρωση των ραντεβού για διασύνδεση με ταμειακές
Ιράν: Επαναλειτουργούν τα αεροδρόμια της Τεχεράνης
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ 19-4-2024
Ξεκίνησε να «μεταμορφώνεται» το «Minos Beach Art Hotel» με στόχο να γιορτάσει τα 60 χρόνια λειτουργίας του με ένα «φρεσκαρισμένο» πρόσωπο
Ποδόσφαιρο-ΕΠΟ: «Στη δικαιοσύνη όσοι κατασκεύασαν ψευδείς ειδήσεις»
Εκτός Κρήτης διαιτητική τριάδα στο Επισκοπή-ΑΟΑΝ
Το Σαββατοκύριακο η τελική φάση της Σκακιστικής Πανεπιστημιάδας Κρήτης 2024
Διερευνάται καταγγελία για απόπειρα απαγωγής παιδιού στο Καλό Χωριό
Παρουσίαση της δράσης: «Γνωριμία και επαφή με τα χωριά του δήμου και ανίχνευση των δυνατοτήτων πρόσβασης, μετακίνησης και επικοινωνίας των κατοίκων εντός του χωριού αλλά και με την πόλη»

Handelsblatt: Η Γερμανία πρέπει να μιμηθεί την Ελλάδα στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής

Η προβληματική καταπολέμηση της φοροδιαφυγής στη Γερμανία αποτελεί μείζον θέμα στη χώρα, ενώ την ίδια ώρα η «Handelsblatt», καλεί το Βερολίνο να μιμηθεί την Ελλάδα, την οποία η γερμανική οικονομική εφημερίδα θεωρεί πρότυπο στον τομέα αυτόν.

Η οικονομική εφημερίδα του Ντίσελντορφ Handelsblatt αναφέρει σχετικά με τη φοροδιαφυγή στη Γερμανία:

«Πριν από οκτώ χρόνια, η Γερμανία και η Μεγάλη Βρετανία κήρυξαν πόλεμο κατά της φοροδιαφυγής παγκοσμίως. Σήμερα, ωστόσο η Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας δεν ανήκει στην ομάδα των χωρών που έχουν εφαρμόσει παραδειγματικά όλους τους διεθνείς κανόνες κατά της φοροδιαφυγής.

Τουλάχιστον αυτό αναφέρεται στη νέα έκθεση προόδου του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) σχετικά με την αυτόματη ανταλλαγή δεδομένων ξένων λογαριασμών, η οποία δημοσιεύθηκε την Τετάρτη.

H Γερμανία είναι μεταξύ αυτών των κρατών που πρέπει να βελτιώσουν τους κανόνες τους – μαζί με χώρες όπως η Ολλανδία, αλλά και τα Μπαρμπάντος, ο Παναμάς και η Ελβετία. Στις χώρες πρότυπο της Ευρώπης συμπεριλαμβάνονται η Μεγάλη Βρετανία, η Γαλλία, η Ιταλία, η Ισπανία και η Ελλάδα».

Και η εφημερίδα συνεχίζει: «Οι κανόνες του ΟΟΣΑ ορίζουν ότι οι τράπεζες πρέπει να δηλώνουν τους λογαριασμούς των πελατών τους που ζουν στο εξωτερικό στις φορολογικές αρχές. Στη Γερμανία, η Ομοσπονδιακή Κεντρική Φορολογική Υπηρεσία διαβιβάζει αυτά τα στοιχεία λογαριασμού στις φορολογικές αρχές των αντίστοιχων χωρών. Η διαδικασία αυτοματοποιείται και παρακολουθείται από το Παγκόσμιο Φόρουμ του ΟΟΣΑ. 100 χώρες συμμετέχουν στην ανταλλαγή πληροφοριών. Το 2019, 84 εκατομμύρια λογαριασμοί με περιουσιακά στοιχεία δέκα τρισεκατομμυρίων ευρώ δηλώθηκαν στις αρχές παγκοσμίως».

Σχετικά Άρθρα

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist