ΑρχικήΣητείαΠολιτισμόςΜια φορά κι έναν καιρό υπήρχε μία πόλη που την έλεγαν Σητεία,...

Μια φορά κι έναν καιρό υπήρχε μία πόλη που την έλεγαν Σητεία, Χριστουγεννιάτικες δράσεις: «Παραμύθια της καρδιάς» και «Ευχαριστώ»

Από

Ημερομηνία

«Μια φορά κι έναν καιρό υπήρχε μία πόλη που την έλεγαν Σητεία. Μία μικρή, αλλά πολύ όμορφη περιοχή, όπου ζούσαν άνθρωποι δοτικοί κι άκρως δημιουργικοί! Όμως κάποια στιγμή -επειδή όλα τα παραμύθια έχουν κι έναν “κακό”- ένας επικίνδυνος εχθρός έκανε την εμφάνισή του σκορπώντας τρόμο στους κατοίκους της! Το όνομα αυτού, κορονοϊός!

Οι άνθρωποι πανικοβλήθηκαν, κλείστηκαν στα σπίτια τους για να αποφύγουν τον ύπουλο εχθρό που του άρεσαν πολύ οι συναθροίσεις γιατί ήθελε να κλέβει όλο και περισσότερο την πνοή και τους χτύπους της καρδιάς πολλών ανθρώπων για να γίνεται εκείνος πιο ισχυρός… Έτσι, η πόλη άρχισε να ερημώνει και να χάνει τη ζωή της… ώσπου…

Ήρθαν τα Χριστούγεννα! Και τότε ξαφνικά κάτι άρχισε να αλλάζει… Μία θετική αύρα απλώθηκε πάνω από την πόλη και κινητοποίησε τους κατοίκους της. Άρχισαν να αντιλαμβάνονται ότι μπορούσαν με σύνεση και προσοχή, να αντιμετωπίσουν τον επικίνδυνο εχθρό. Και κυρίως ότι δεν έπρεπε να επιτρέψουν να τους στερήσει κάτι πολύ σημαντικό, την ελπίδα για ζωή, αισιοδοξία, συγκίνηση και αγάπη!

Έτσι λοιπόν οργανώθηκαν, έλαβαν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της ζωής τους και ανακάλυψαν τρόπους για να κάνουν όμορφα πράγματα για τους ίδιους αλλά και τους άλλους, για να νιώσουν τελικά όλοι την μαγεία των Χριστουγέννων»…

Και κάπως έτσι κάποιοι άνθρωποι στη Σητεία του 2020, καλούν σε ένα παραμυθένιο ταξίδι μικρούς και μεγάλους. Με διαφορετικές -είναι αλήθεια- συνθήκες λόγω της πανδημίας, ωστόσο -όπως επισημαίνουν- σημασία έχει να μη σταματάει ο άνθρωπος να προσπαθεί, να δημιουργεί, να προσφέρει ….

Στην κατεύθυνση αυτή, ο Σύλλογος Φίλων Μουσικής Σητείας τα μέλη του οποίου έχουν αποδείξει διαχρονικά ότι διαθέτουν θέληση να προσφέρουν, έχοντας ήδη πραγματοποιήσει πάρα πολλές, εξαιρετικές δράσεις όλα αυτά τα χρόνια, προχωρεί αυτή την γιορτινή περίοδο σε ακόμη δύο ξεχωριστές δράσεις, τα «Παραμύθια της καρδιάς» και τα «Ευχαριστώ. Κι επειδή είναι ένας σύλλογος που συνεργάζεται διαχρονικά με άλλους συλλόγους, με φορείς, με την αυτοδιοίκηση, στη λογική ότι «όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε πολλά, όμορφα και σημαντικά πράγματα» ενώνει και αυτή την φορά δυνάμεις και σε συνεργασία με τους μουσικούς της Φιλαρμονικής, το Δήμο, τις υπηρεσίες του και τον ΔΟΚΑΣ, διοργανώνει διαδικτυακές αφηγήσεις παραμυθιών. Παράλληλα μέσω της δημιουργίας ομάδας στο F/B δίδει τη δυνατότητα σε όποιον επιθυμεί να «πει το “ευχαριστώ” που δεν έχει πει ακόμα».

 

«Να σου πω ένα παραμύθι;»

Οι αφηγήσεις των παραμυθιών ξεκίνησαν και είναι θαυμάσιες Πρόκειται ως επί το πλείστον για γνωστά παραμύθια που διαβάζουν τα ξωτικκό-παιδιά του Συλλόγου Φίλων Μουσικής Σητείας σε συνεργασία με τους υπόλοιπους διοργανωτές. Καθημερινά μέσω της συγκεκριμένης σελίδας θα προβάλλονται τρία παραμύθια.

Και βέβαια μπορούν και όποιοι επιθυμούν, μικρά και μεγάλα μέλη της οικογένειας, να πουν κι εκείνοι ένα παραμύθι. Να το γράψουν και να το στείλουν ή να σκηνοθετήσουν ένα αγαπημένο τους παραμύθι, να το τραβήξουν με το κινητό τους και να το στείλουν στην χριστουγεννιάτικη σελίδα από όπου και θα προβληθεί. Αλλά και παράλληλα να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό παραμυθιού. Την 1η Ιανουαρίου 2021 θα βραβευτούν τα τρία καλύτερα παραμύθια, από τους καλικαντζαρο- παραμυθάδες της ομάδας. Το πρώτο βραβείο θα λάβει το μαγικό ραβδί της μάγισσας Φρικαντέλας, το δεύτερο τις κουδούνες των ποντικών για την ουρά της γάτας και το τρίτο την μοναδική βρωμο-αρβύλα του κουτσού, τέταρτου νάνου της Χιονάτης!

 

«Πες το “ευχαριστώ” που δεν είπες ακόμη»

Είναι το τίτλος της δεύτερης δράσης μέσω της οποίας δίδεται η ευκαιρία σε όποιον επιθυμεί να πει ένα «ευχαριστώ», για την προσφορά, την κουβέντα, την έμπνευση, το μοίρασμα, την παρέα, την βοήθεια, την καλή πράξη. Για το λίγο ή το πολύ. Διότι, όπως αναφέρουν οι διοργανωτές, πάντα μέσα μας υπάρχει κρυμμένο ένα ευχαριστώ, που δεν βρήκε την κατάλληλη στιγμή να ταξιδέψει από την καρδιά, να γίνει λέξη και να ακουστεί δυνατά…

Έτσι λοιπόν όποιος επιθυμεί μπορεί να το πράξει γράφοντας τη δική του μικρή ιστορία για εκείνη τη στιγμή που άγγιξε την καρδιά του. Μπορεί να την στείλει στην ομάδα «Πες το ευχαριστώ που δεν είπες ακόμη»  ή στο mail sfm2006@yahoo.com και οι υπεύθυνοι θα φροντίσουν να βρει τη θέση της στην ομάδα επώνυμα ή ανώνυμα σύμφωνα με την επιθυμία του καθενός.

Όπως επισημαίνουν οι εμπνευστές και οι διοργανωτές της δράσης, «Μέρες Χριστουγέννων, μέρες αγάπης και είμαστε σίγουροι ότι η ιστορία σας θα μπορέσει να γίνει το πιο όμορφο δώρο για όλους μας, να ρίξει φως στην σκοτεινιά της εποχής και να χαρίσει σε όλους μας έμπνευση, αγάπη και ελπίδα.

Εμείς ανταποδίδοντας, θα κληρώσουμε μία από τις ιστορίες που θα αναρτηθούν μέχρι 31/1/21 και θα χαρίσουμε ένα τριήμερο ταξίδι για δύο εντός Ελλάδας (εισιτήρια και διαμονή) στον άνθρωπο που θα απευθύνεται το ευχαριστώ».

 

 

 

 

Πρόσφατα άρθρα