ΑρχικήΆλλα νέαΕλλάδαΕμβολιασμοί για τους εκπαιδευτικούς με προτεραιότητα

Εμβολιασμοί για τους εκπαιδευτικούς με προτεραιότητα

Από

Ημερομηνία

Τη βέλτιστη επιδημιολογική εικόνα, ώστε να γυρίσουν τα παιδιά στις τάξεις, επεδίωξε η κυβέρνηση με το αυστηρό lockdown αυτής της εβδομάδας, επανέλαβε η υπουργός Παιδείας και Θησκευμάτων Νίκη Κεραμέως, νωρίτερα σήμερα το πρωί της Τρίτης, μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1. «Προτεραιότητά μας, να είναι τα παιδιά στο σχολείο», τόνισε και συμπλήρωσε ότι η κυβέρνηση και το υπουργείο πηγαίνουν «βήμα-βήμα στη διαχείριση της πανδημίας».

Σε σχέση με το πότε θα εμβολιαστούν οι εκπαιδευτικοί, η υπουργός Παιδείας γνωστοποίησε ότι θα υπάρξει μία προτεραιότητα, καθώς θα εμβολιαστούν πριν από τον γενικό πληθυσμό. Όπως ανέφερε, προτεραιότητα θα δοθεί ιδιαίτερα στους καθηγητές με υποκείμενα νοσήματα.

 

Ερωτηματικό τα γυμνάσια-λύκεια

Μέχρι στιγμής δεν έχει αποφασιστεί πότε θα μπουν ξανά στις τάξεις τους οι μαθητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Το ζήτημα αναμένεται να επανεξεταστεί, μαζί με τα υγειονομικά δεδομένα που θα έχουν προκύψει την ερχόμενη εβδομάδα, από την επιτροπή των ειδικών.

Παράλληλα, αυτή την εβδομάδα αναμένεται να ανακοινωθεί μείωση της ύλης για τα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα της Γ´ Λυκείου. «Ήταν μια δύσκολη χρονιά», σχολίασε η υπουργός.

 

 

   Επιστροφή στη δια ζώσης λειτουργία

των δομών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και της Ειδικής Αγωγής

Όπως έγινε γνωστό από χθες, Δευτέρα, στις 11 Ιανουαρίου θα επαναλειτουργήσουν δια ζώσης τα νηπιαγωγεία, τα δημοτικά και τα σχολεία Ειδικής Αγωγής.

Θα υπάρχει πρόβλεψη για διαφοροποιημένη ώρα προσέλευσης και αναχώρησης, ανά ομάδες τμημάτων, όπου αυτό είναι εφικτό και αναγκαίο (με εξαίρεση περιπτώσεις μαζικής μεταφοράς μαθητών). Έτσι, θα υπάρχει δυνατότητα για διαφορετική ώρα έναρξης και λήξης των μαθημάτων. Αυτά, για να μην υπάρξει συνωστισμός μαθητών, γονέων και κηδεμόνων.

Επιπλέον, θα χρησιμοποιούνται περισσότερες από μία είσοδοι της σχολικής μονάδας, όπου αυτές υπάρχουν.

Ακόμη, πρόκειται να “ανοίξει” διαδικτυακή πλατφόρμα, μέσω της οποίας οι εκπαιδευτικοί θα μπορούν να αιτούνται δωρεάν εξέταση για τον κορονοϊό και θα ενημερώνονται για το ραντεβού τους με SMS για το πλησιέστερο από τα 386 σημεία ελέγχου σε όλη την Ελλάδα. Όπως σημείωσε η κ. Κεραμέως, τα ραντεβού θα πραγματοποιούνται από τις 14:00 έως τις 17:00.

Το μέτρο αυτό είναι εθελοντικό για τους εκπαιδευτικούς, καθαρά προληπτικής φύσης και σχετίζεται με το να μπορεί να υπάρχει μία επιδημιολογική εικόνα από τα σχολεία.

 

Πρόσφατα άρθρα