Πέραν των τεστ που πραγματοποιούνται σε συνεννόηση των Δήμων με τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, οι εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και Σχολικών Μονάδων Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης αλλά και οι μαθητές άνω των 16 ετών, μπορούν επίσης να κάνουν δωρεάν τεστ κορωνοϊού, μπαίνοντας στην πλατφόρμα https://edu.testing.gov.gr/#/form/education.

Η επιλογή των εθελοντών θα γίνεται βάσει σειράς προτεραιότητας (χρονική και γεωγραφική) και πάντοτε αναλόγως των διαθέσιμων ημερησίως τεστ.

Οι αιτούντες θα ταυτοποιούνται μέσω του ηλεκτρονικού τους λογαριασμού στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (@sch.gr) και θα ενημερώνονται για το ραντεβού τους με SMS για το πλησιέστερο από τα 386 σημεία ελέγχου σε όλη την Ελλάδα, ενώ αναλυτικότερες οδηγίες σχετικά με τη διαδικασία περιλαμβάνονται στην εν λόγω πλατφόρμα.

Για τους εκπαιδευτικούς του Νομού Λασιθίου, οι έλεγχοι, όπως είπε στην ΑΝΑΤΟΛΗ η επικεφαλής των ΚΟΜΥ Λασιθίου Αθηνά Καρπούζη, θα πραγματοποιούνται από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, στον χώρο του ΚΑΠΗ στον Άγιο Νικόλαο.

Ν.Σ.