Να ολοκληρωθεί η παρέμβαση στο παλιό εθνικό δίκτυο ζητά ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου
Θ. Χαριτάκης: Η σημερινή κατάσταση των Νοσοκομείων είναι χειρότερη από ποτέ, οι αρμόδιοι να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων (βίντεο)
Το «NIKO Seaside Resort» ανοίγει και υποδέχεται τους πρώτους τουρίστες
Περισσότερες από 78.000 αιτήσεις σε 9 ημέρες στον 4ο κύκλο χρηματοδότησης για αγορά και διασύνδεση POS
Παραιτήθηκαν ο Σταύρος Παπασταύρου και ο Άγγελος Μπρατάκος
Ηχηρό μήνυμα Λασιθιωτών στο Συλλαλητήριο για την Υγεία
Από μικρό ξενοδοχείο στην Ελούντα ζητείται άτομο για προετοιμασία πρωινού
Κ. Καραταράκης: Στεκόμαστε ενάντια στην εμπορευματοποίηση του Ε.Σ.Υ., να μείνουμε μακριά από διχαστικές λογικές του παρελθόντος (βίντεο)
Μ. Καλαϊτζάκης: “Ήρθε η ώρα να ακούσουν τον λαό του Λασιθίου”
Πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ από το Λασίθι: Τα Νοσοκομεία δεν είναι ξενοδοχεία να μετράμε την πληρότητα ή σούπερ μάρκετ να πουλάνε υπηρεσίες (βίντεο)
Η 12η αγωνιστική στο πρωτάθλημα της Α΄ ΕΠΣΛ
Κατανομή ηλεκτρικού χώρου στην Κρήτη

Πότε θα πληρωθούν από το κράτος ιδιοκτήτες ακινήτων, επαγγελματίες και επιστήμονες

Από την ερχόμενη Δευτέρα και μέχρι το τέλος Ιανουαρίου αναμένεται να πιστωθούν χρήματα στους ιδιοκτήτες ακινήτων που εισέπραξαν μειωμένα ενοίκια, στους επιτηδευματίες επιστήμονες αλλά και μέσω της επιστρεπτέας προκαταβολής 5, ενισχύσεις ύψους 1,5 δισ. ευρώ σε επαγγελματίες και επιχειρήσεις.

Η αρχή θα γίνει την Δευτέρα 18 Ιανουαρίου όπου θα πληρωθούν οι ιδιοκτήτες ακινήτων που εισέπραξαν μειωμένα ενοίκια κατά 40% τον Νοέμβριο. Για τον συγκεκριμένο μήνα θα εισπράξουν το 50% της απώλειας που είχαν.

Για παράδειγμα εάν το ενοίκιο ήταν 1.000 ευρώ, εισέπραξαν 600 ευρώ από το ενοικιαστή και 200 ευρώ και τώρα θα λάβουν 200 ευρώ από το κράτος.

Σημειώνεται ότι από τις 15 Φεβρουαρίου θα πληρωθούν οι ιδιοκτήτες ακινήτων που εισέπραξαν μειωμένα ενοίκια τον Δεκέμβριο ενώ μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου θα πληρωθούν οι ιδιοκτήτες ακινήτων που εισέπραξαν μειωμένα ενοίκια τον Ιανουάριο.

Ποιοι θα λάβουν μειωμένη επιστρεπτέα προκαταβολή

Την Παρασκευή 15 Ιανουαρίου λήγει η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων για την Επιστρεπτέα Προκαταβολή 5 στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων «myBusinessSupport».

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες του real.gr ήδη στο υπουργείο Οικονομικών έχουν αποσταλεί αιτήματα από φοροτεχνικούς προκειμένου να δοθεί μια ολιγοήμερη παράταση. Το ελάχιστο ποσό ενίσχυσης ανέρχεται στα 1.000 ευρώ.

Τονίζεται ότι το ποσό αυτό δεν συμψηφίζεται με την ενίσχυση που ενδεχομένως έλαβαν οι δικαιούχοι από προηγούμενο κύκλο της επιστρεπτέας προκαταβολής.

Ωστόσο, οι ενισχύσεις από προηγούμενο κύκλο του χρηματοδοτικού σχήματος ενσωματώνονται στον αλγόριθμο, βάσει του οποίου θα υπολογιστεί το ύψος της ενίσχυσης από την επιστρεπτέα Προκαταβολή 5.

Μιλώντας στο real.gr υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών τονίζει ότι «όσοι έλαβαν υψηλές ενισχύσεις στον προηγούμενο κύκλο, θα λάβουν μικρότερες με την επιτρεπτέα προκαταβολή 5».

Το 50% της ενίσχυσης είναι μη επιστρεπτέο. Ενώ προϋπόθεση είναι η διατήρηση του ίδιου επιπέδου απασχόλησης έως και το τέλος Ιουνίου.

Σημειώνεται ότι η επιτρεπτέα προκαταβολή 5 καλύπτει και νέες επιχειρήσεις που δημιουργήθηκαν έως και τον Σεπτέμβριο του 2020.

Ενίσχυση 400 ευρώ σε 100.000 επιστήμονες

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για να ανοίξει η πλατφόρμα προκειμένου να γίνουν οι αιτήσεις και να ενισχυθούν με 400 ευρώ οι αυτοαπασχολούμενοι επιστήμονες.

Σύμφωνα με πληροφορίες η πλατφόρμα είναι πολύ πιθανόν να ανοίξει μεθαύριο Παρασκευή με την καταβολή της ενίσχυσης να εκτιμάται ότι θα γίνει στο τέλος Ιανουαρίου, το αργότερο αρχές Φεβρουαρίου.

Δικαιούχοι της ενίσχυσης είναι δικηγόροι, μηχανικοί, οδοντίατροι, γεωτεχνικοί, οικονομολόγοι, συμβολαιογράφοι και δικαστικοί επιμελητές. Το ύψος της ενίσχυσης αναμένεται να φτάσει τα 50 εκατ. ευρώ και αφορά περίπου 100.000 δικαιούχους.

Πηγή: www.real.gr

Σχετικά Άρθρα

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist