“Δύσκολη συνεχίζει να είναι η κατάσταση. Χρειάζεται σοβαρότητα από όλους μας κι όχι ανησυχία” δήλωσε στην ΑΝΑΤΟΛΗ ο δήμαρχος Σητείας κ. Γιώργος Ζερβάκης για το θέμα του κορονοϊού στην περιοχή του δήμου Σητείας και συμπλήρωσε “αν μπορέσουμε όλοι μας, οι υπηρεσίες, ο καθένας από εμάς στην ατομική του συμπεριφορά, συνεργασία των υπηρεσιών, ώστε να έχουμε τα καλύτερα αποτελέσματα, το φαινόμενο θα περιοριστεί. Δε θα εκλείψει. Οπότε πρέπει ανά πάσα ώρα και στιγμή να είμαστε όλοι σε εγρήγορση. Πρέπει να τηρούμε όλοι τα μέσα ατομικής προστασίας”.

Ο κ. Ζερβάκης τόνισε ότι “δεν υπάρχει λόγος να ενσπείρουμε τον πανικό μέσα από τα κοινωνικά μέσα δικτύωσης. Οι αναφορές πρέπει να γίνονται από τις υπηρεσίες, οι οποίες είναι εντεταλμένες για τον σκοπό αυτό. Οι υγειονομικές υπηρεσίες είναι αυτές που έχουν τη δυνατότητα ανακοίνωσης κάποιων συγκεκριμένων αποτελεσμάτων που βρίσκονται στην περιοχή μας και οι υπηρεσίες είναι εκείνες, οι οποίες θα πουν πως πρέπει να χειριστούμε κάποια κατάσταση.

Ο Δήμος επικουρικά βοηθά τη διαδικασία αυτή. Όπου χρειάζεται επικοινωνεί σε καθημερινή βάση. Όπου θα χρειαστεί θα πιέσει για να έχουμε μία βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών, αλλά οι αρμόδιοι και οι καθ’ ύλην υπεύθυνοι για τις διαδικασίες αυτές είναι οι εντεταλμένες υπηρεσίες του κεντρικού κράτους”.

Ο Δήμαρχος Σητείας συμπλήρωσε ότι “δεν πρέπει να ενσπείρουμε μεταξύ μας κάποιες ψευδείς ειδήσεις ενδεχομένως, οι οποίες μπορεί να μην γίνονται από δόλο, αλλά από κάποια ελαφρότητα που ο καθένας μπορεί να χρησιμοποιεί τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Καλό είναι οι συνδημότες μας να ενημερώνονται από τα επίσημα δελτία, ώστε να υπάρχει μία σοβαρότητα στην καθημερινότητά μας, στο πώς θα λειτουργούμε. Διότι, αν υπάρξει οποιοσδήποτε πανικός, φαινόμενα διασποράς ειδήσεων για διασπορά σε ένα ή άλλο σημείο, είναι πολύ δύσκολο μετά και για τις υπηρεσίες να λειτουργήσουν”.

Ο κ. Ζερβάκης επανέλαβε ότι «είμαστε σε μία κατάσταση, η οποία θεωρούμε ότι είναι ελεγχόμενη, σύμφωνα και με τις οδηγίες που παίρνουμε κεντρικά. Αυτή τη στιγμή δεν είμαστε η μόνη περιοχή σε κόκκινο συναγερμό, η περιοχή του Παλαικάστρου. Είναι κι άλλες περιοχές σε όλη την Ελλάδα. Εκτιμούν λοιπόν ότι δεν είμαστε στο δύσκολο κομμάτι του κόκκινου, είμαστε στην αρχή μίας ελεγχόμενης κατάστασης.

Αλλά, για να περάσει αυτή η διαδικασία, πρέπει να δώσουμε όλη μας τη δέουσα προσοχή. Δεν συγχωρούνται λάθη, απερισκεψίες, συμπεριφορές του τύπου «δε βαριέσαι». Πρέπει να καταλάβουμε όλοι ότι είναι ένα φαινόμενο που θα υπάρχει στην καθημερινότητά μας, το οποίο θα ταλανίζει την καθημερινότητά μας. Δεν πρέπει να είναι το μοναδικό θέμα αυτής. Υπάρχουν πολλά άλλα θέματα που πρέπει να λύσουμε κι εμείς ως Δήμος και οι υπόλοιπες υπηρεσίες και όλοι μας στην καθημερινότητα μας».