Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα εξελίσσεται η κακοκαιρία στο Οροπέδιο Λασιθίου. Σήμερα Τρίτη παρέμειναν κλειστά τα σχολεία εξαιτίας των καιρικών συνθηκών και το απόγευμα ανάλογα με την εξέλιξη των φαινομένων θα αποφασιστεί τι θα γίνει αύριο, όπως ανέφερε ο δήμαρχος Οροπεδίου Λασιθίου κ. Γιάννης Στεφανάκης.

Σύμφωνα με την πολιτική Προστασία του δήμου Οροπεδίου Λασιθίου λόγω της επιδείνωσης του καιρού και της έντονης χιονόπτωσης εφιστάτε η προσοχή των οδηγών σε όλο το οδικό δίκτυο του Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου. Η κυκλοφορία των οχημάτων πρέπει να γίνεται μόνο για τις απολύτως αναγκαίες μετακινήσεις και μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες στα επιβατικά οχήματα ή με οχήματα 4×4. Ιδιαίτερη προσοχή απαιτείται στον Αυχένα Αμπέλου και στην περιοχή Πατέρα Σελιά στο Μέσα Λασίθι.

Ο Δήμαρχος Οροπεδίου ανέφερε ότι όλες οι υπηρεσίες είναι σε επιφυλακή καθώς σήμερα το πρωί αναμένεται νέο κύμα χιονιού.

Σε επιφυλακή για την περίπτωση πρόκλησης παγετού λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούσαν από χθες το βράδυ, βρισκόταν και ο μηχανισμός της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου που διατήρησε ανοιχτό το επαρχιακό δίκτυο του νομού. Επιπλέον 6 τόνους αλάτι παραδόθηκαν από την Περιφερειακή Ενότητα στο Δήμο Οροπεδίου Λασιθίου, ενώ 2 τόνοι θα παραδοθούν στη Μονάδα της Π.Α. στη Ζήρο και δύο τόνοι θα παραμείνουν στην αποθήκη της Π.Ε. Λασιθίου για περιπτώσεις που χρειαστεί να ριχτεί στο κεντρικό επαρχιακό δίκτυο.