«Η Κρήτη και οι πολίτες της ζητούν ένα σύγχρονο αυτοκινητόδρομο, με τις ταχύτητες που πρέπει να αναπτύσσονται και ο οποίος θα διαπερνά την Κρήτη από τη Σητεία μέχρι το Καστέλι Κισσάμου». Αυτό τονίζει ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Κρήτης Γιάννης Κουράκης, μιλώντας στην ΑΝΑΤΟΛΗ και το δημοσιογράφο Μιχάλη Ατσαλάκη νενόψει της σημερινής συνάντησης που θα γίνει στην Αθήνα με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών για να εκφράσει η Εκτελεστική Επιτροπή της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κρήτης τη θέση της για το Βόρειο Οδικό Άξονα, ζητώντας την υλοποίησή του.

Ο δρόμος αυτός που δικαιούται η Κρήτη, όπως τον περιγράφει ο κ. Κουράκης, θα πρέπει να έχει όλα τα στοιχεία ενός σύγχρονου οδικού δικτύου, να προβλέπει τις παρακάμψεις των πόλεων και τις καθέτους οδούς που θα εξυπηρετούν ολοκληρωμένα την όδευση των οχημάτων στην Κρήτη.

«Το έργο αυτό το δικαιούται η Κρήτη», επισημαίνει ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Κρήτης και επιχειρηματολογώντας σημειώνει πως η Κρήτη είναι η τελευταία Περιφέρεια που δεν έχει δρόμους. Όλα τα οδικά έργα και οι μεγάλες συγκοινωνιακές υποδομές έχουν κλείσει τόσο στην κεντρική Ελλάδα, την βόρεια Ελλάδα, την Πελοπόννησο και την Ήπειρο καθώς και την Αττική. «Το νησί μας συνεισφέρει παρά πολλά στο εθνικό ΑΕΠ και είναι ένα εμβληματικό έργο που θα βοηθήσει παρά πολύ την αναπτυξιακή πορεία της Κρήτης, μαζί με το νέο αεροδρόμιο Ηρακλείου στο Καστέλλι», τονίζει.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΕΔ Κρήτης έχει κάνει την δική της προετοιμασία ενόψει της συνάντησης στο υπουργείο και ο Πρόεδρος με τα μέλη της ΠΕΔ είναι έτοιμοι να ζητήσουν υλοποίηση του έργου. «Η Εκτελεστική Επιτροπή πάει στο Υπουργείο, μετά την συζήτηση που είχε γίνει στο Συμβούλιο της ΠΕΔ και βέβαια είναι έτοιμη στα θέματα που αφορούν τον ΒΟΑΚ και θα συζητήσουμε στο Υπουργείο», αναφέρει ο κ. Κουράκης.

Δείτε επίσης: Ο Νίκος Κοκκίνης παραχώρησε τη θέση του στο Δήμαρχο Σητείας για τη συνάντηση για το ΒΟΑΚ