Συνάντηση θα γίνει σήμερα στην Αθήνα της Εκτελεστικής Επιτροπής της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κρήτης με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών για να εκφράσει  τη θέση της για το Βόρειο Οδικό Άξονα, ζητώντας την υλοποίησή του.

Όπως ανέφερε στην ΑΝΑΤΟΛΗ και το δημοσιογράφο Μιχάλη Ατσαλάκη ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Κρήτης Γιάννης Κουράκης, το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΕΔ Κρήτης Νίκος Κοκκίνης «παραχώρησε τη θέση του στο Δήμαρχο Σητείας Γιώργο Ζερβάκη, αφού το συζητήσαμε και υπήρξε συμφωνία».

Πρόκειται για μια σημειολογική κίνηση από την πλευρά του κ. Κοκκίνη ο οποίος πρότεινε, συμβολικά και για λόγους στήριξης του αιτήματος του Λασιθίου απ’ όλη την Κρήτη, να μην μεταβεί ο ίδιος στην Αθήνα και τη συνάντηση, αλλά ο Δήμαρχος Σητείας που εκπροσωπεί την περιοχή που αποτελεί το ένα άκρο του ΒΟΑΚ και που για το Λασίθι είναι προϋπόθεση να φτάσει ο δρόμος μέχρι τη Σητεία για να είναι ολοκληρωμένος.

Εξηγώντας την πρόταση αυτή ο επικεφαλής της μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Αγίου Νικολάου σημείωσε πως το Λασίθι πρέπει να καταδείξει την ενότητα και τη συνεργασία που υπάρχει στο κοινό αίτημα και η ΠΕΔ πως όλη η Κρήτη στηρίζει αυτό το αίτημα.

«Με την εκπροσώπηση που θα έχουμε στη συνάντηση θα είμαστε απ’ όλη την Κρήτη και θα έχουμε και μια γεωγραφική κατανομή απ’ όλες τις περιοχές ζητώντας το ίδιο ξεκάθαρο αίτημα, της υλοποίησης του έργου», δηλώνει ο κ. Κουράκης.

Δείτε επίσης: Η Κρήτη ζητάει ένα σύγχρονο αυτοκινητόδρομο από Σητεία έως Καστέλι