Η Κρητική Διατροφή στη Σχολή Γονέων του 2ου Γυμνασίου Ιεράπετρας
Πώς θα γίνει η σύνδεση των οικημάτων με το αποχετευτικό δίκτυο σε Αμμουδάρα – Αλμυρό
Δράση εθελοντικού καθαρισμού στις γειτονιές της Κριτσάς
Συνέδριο στη Σητεία για την κλιματική αλλαγή
Τον συνέλαβαν την ώρα που προσπαθούσε να σβήσει τη φωτιά!
Το Αρχαιολογικό Μουσείο Αγίου Νικολάου είναι πανέτοιμο να λειτουργήσει πλήρως
Σημαντικές διακρίσεις του 2ου ΓΕΛ Αγίου Νικολάου στους 6ους Παγκρήτιους αγώνες ρητορικής τέχνης
Με Porsche Cayenne η “αυτοψία” στο πρακτορείο που λήστεψαν – Τρεις οι δράστες της ληστείας στο πρακτορείο ΟΠΑΠ
Παρεμβάσεις πρασίνου στην πόλη του Αγίου Νικολάου
Κρήτη: 10 χρόνια κάθειρξη για το θάνατο της 31χρονης Κλειώς
Νέα Συλλόγου Τριτέκνων Νομού Λασιθίου
Συμμετοχή αστυνομικών της Δ.Ε.Α.  στην απελευθέρωση σπάνιου πτηνού στην Σητεία

Κινέζοι επιστήμονες δοκιμάζουν μια νέα γενετική θεραπεία που καθυστερεί τη γήρανση

Ερευνητές στην Κίνα αναπτύσσουν μια νέα γενετική θεραπεία καθυστέρησης της γήρανσης, την οποία άρχισαν να δοκιμάζουν σε πειραματόζωα, σε πρώτη φάση τρωκτικά.

Τα πρώτα αποτελέσματα δείχνουν ότι πράγματι η επέμβαση στο γονιδίωμα μπορεί να αναστρέψει ορισμένες από τις συνέπειες των γηρατειών (εμφάνιση και δύναμη), καθώς επίσης να παρατείνει κατά περίπου 25% τη ζωή των ποντικιών.

Οι επιστήμονες του Ινστιτούτου Ζωολογίας της Κινεζικής Ακαδημίας Επιστημών και του Πανεπιστημίου του Πεκίνου, με επικεφαλής την καθηγήτρια Κου Τζινγκ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο αμερικανικό βιοϊατρικό περιοδικό «Science Translational Medicine», σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερς, ευελπιστούν ότι κάποια μέρα η μέθοδος θα εφαρμοστεί και στους ανθρώπους, αν και η θεραπεία απέχει ακόμη πολύ από το να είναι έτοιμη για κλινικές δοκιμές. Θα προηγηθούν δοκιμές σε μεγάλα ζώα και, αν είναι επιτυχείς, θα ακολουθήσει η δοκιμή σε ανθρώπους.

Η νέα τεχνική, που είναι παγκοσμίως πρωτοποριακή, εστιάζει στην απενεργοποίηση ενός γονιδίου (kat7), το οποίο παίζει ρόλο-κλειδί στην κυτταρική γήρανση. Η αδρανοποίηση του γονιδίου γίνεται με τη βοήθεια της τεχνικής ακριβείας CRISPR/Cas9.

Οι ερευνητές μελέτησαν περίπου 10.000 γονίδια αναφορικά με το ρόλο που μπορεί να παίζουν στη γήρανση των κυττάρων και κατέληξαν σε 100, εκ των οποίων το kat7 φαίνεται να συμβάλλει περισσότερο από κάθε άλλο στο μηχανισμό της γήρανσης.

Η κυτταρική γήρανση, μια κατάσταση μόνιμης αναστολής της ανάπτυξης ενός οργανισμού, αποτελεί θεμελιώδη παράγοντα στη γήρανση ενός οργανισμού και ρυθμίζεται τόσο από γενετικούς όσο και επιγενετικούς παράγοντες. Υπό διερεύνηση σε όλο τον κόσμο βρίσκονται πιθανά γονίδια που μπορεί να επηρεάζουν καθοριστικά την όλη διαδικασία.

Σχετικά Άρθρα

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist