Ολοκληρώθηκαν το απόγευμα της Παρασκευής από την ΚΟΜΥ Λασιθίου – με τη συνδρομή κλιμακίου του ΕΟΔΥ από την Αθήνα – οι εμβολιασμοί κατά του κορωνοϊού στη Μονάδα Φροντίδα Ηλικιωμένων της Ενορίας Αγίας Τριάδος στον Άγιο Νικόλαο.

Ανάμεσα στους ηλικιωμένους της δομής που εμβολιάστηκαν και ο 99χρονος (γενν. το 1922) Δημήτρης Παπαδάκης από το Καβούσι, που από την πρώτη στιγμή ήθελε και περίμενε, όπως είπε στην ΑΝΑΤΟΛΗ, να κάνει το εμβόλιο.

Το εμβόλιο έκαναν συνολικά το 100% των φιλοξενουμένων της Μονάδας και το 98% του προσωπικού.

Νωρίτερα, το μεσημέρι, η Κινητή Ομάδα του ΕΟΔΥ βρέθηκε στο Κέντρο Φροντίδας Ηλικιωμένων «Μεγάλη Παναγία» της Ιεράς Μητρόπολης Πέτρας και Χερρονήσου στην Λατσίδα.

Η αντίστοιχη διαδικασία θα συνεχιστεί αύριο, Σάββατο, και στις υπόλοιπες Μονάδες του Λασιθίου και συγκεκριμένα: στη Μονάδα Φροντίδος Ηλικιωμένων Οροπεδίου Λασιθίου «Παναγία η Γερόντισσα» και στη Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων «Ορφανουδάκειο» στην Ιεράπετρα.

Όπως έχει δηλώσει σχετικά στην “Α” η επικεφαλής της ΚΟΜΥ Λασιθίου Αθηνά Καρπούζη, μαζί και με τους εμβολιασμούς στο Παράρτημα ΑμεΑ Λασιθίου, όπου επίσης πραγματοποιήθηκαν σήμερα, συνολικά θα εμβολιαστούν περί τα 230 άτομα (εργαζόμενοι και περιθαλπόμενοι) που εκδήλωσαν το σχετικό ενδιαφέρον.

ΝΙΚΟΣ ΣΓΟΥΡΟΣ