Τα μηνύματα που εκπέμπουν εδώ και μέρες τα μέλη της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων δείχνουν με σαφήνεια τις προθέσεις να αποφασιστεί το άνοιγμα της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, κάτι που αναμένεται να ανακοινωθεί σήμερα απόγευμα από τον Νίκο Χαρδαλιά, στο πλαίσιο της τακτικής ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο καθηγητής λοιμωξιολογίας Νίκος Σύψας, τόνισε ότι το άνοιγμα της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης αναμένεται την 1η Φεβρουαρίου, σημειώνοντας ότι χρειάζεται προσοχή «διότι τα παιδιά των γυμνασίων και λυκείων συμπεριφέρονται όπως οι ενήλικες».

«Το άνοιγμα της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης είναι ζωτικής σημασίας έπειτα από τόσο μεγάλη απουσία των μαθητών από τις αίθουσες των γυμνασίων και των λυκείων», λέει στην «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ» ο καθηγητής Μικροβιολογίας και αντιπρύτανης του ΕΚΠΑ, μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Αθανάσιος Τσακρής.

Όπως τονίζει ο καθηγητής, υπάρχει ανάγκη ισότιμης πρόσβασης των παιδιών στην εκπαίδευση και ίσων ευκαιριών, με δεδομένο ότι σε αυτή τη φάση, και όσο τα σχολεία μένουν κλειστά, κάποια παιδιά έχουν τη δυνατότητα ιδιαίτερων μαθημάτων και κάποια όχι. «Ας μην ξεχνάμε ότι η τηλεκπαίδευση δεν αποτελεί κοινό παρονομαστή για όλους. Υπάρχουν μαθητές χωρίς πρόσβαση στο Διαδίκτυο, άλλοι που για λόγους οικονομικούς δεν διαθέτουν κατάλληλο τεχνολογικό εξοπλισμό ή πρέπει να τον μοιράζονται με άλλα μέλη της οικογένειάς τους», υπογράμμισε.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε χθες Πέμπτη -κατά την ενημέρωση του υπουργείου Υγείας- η συντονίστρια διευθύντρια της 7ης Πνευμονολογικής Κλινικής στο ΓΝΝΘΑ «Η Σωτηρία» και πρόεδρος του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας, Μίνα Γκάγκα, η οποία αφού ανέφερε ότι η Επιτροπή θα συζητήσει το άνοιγμα Γυμνασίων και Λυκείων και όπως είπε «είναι απόλυτη προτεραιότητα το άνοιγμα των σχολείων».