Να ολοκληρωθεί η παρέμβαση στο παλιό εθνικό δίκτυο ζητά ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου
Θ. Χαριτάκης: Η σημερινή κατάσταση των Νοσοκομείων είναι χειρότερη από ποτέ, οι αρμόδιοι να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων (βίντεο)
Το «NIKO Seaside Resort» ανοίγει και υποδέχεται τους πρώτους τουρίστες
Περισσότερες από 78.000 αιτήσεις σε 9 ημέρες στον 4ο κύκλο χρηματοδότησης για αγορά και διασύνδεση POS
Παραιτήθηκαν ο Σταύρος Παπασταύρου και ο Άγγελος Μπρατάκος
Ηχηρό μήνυμα Λασιθιωτών στο Συλλαλητήριο για την Υγεία
Από μικρό ξενοδοχείο στην Ελούντα ζητείται άτομο για προετοιμασία πρωινού
Κ. Καραταράκης: Στεκόμαστε ενάντια στην εμπορευματοποίηση του Ε.Σ.Υ., να μείνουμε μακριά από διχαστικές λογικές του παρελθόντος (βίντεο)
Μ. Καλαϊτζάκης: “Ήρθε η ώρα να ακούσουν τον λαό του Λασιθίου”
Πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ από το Λασίθι: Τα Νοσοκομεία δεν είναι ξενοδοχεία να μετράμε την πληρότητα ή σούπερ μάρκετ να πουλάνε υπηρεσίες (βίντεο)
Η 12η αγωνιστική στο πρωτάθλημα της Α΄ ΕΠΣΛ
Κατανομή ηλεκτρικού χώρου στην Κρήτη

Γιατί η Επιτροπή έβαλε «φρένο» στο άνοιγμα των Λυκείων στις κόκκινες περιοχές

Οι ειδικοί εισηγήθηκαν να ανοίξουν από την 1η Φεβρουαρίου τα Γυμνάσια και τα Λύκεια σε όλη τη χώρα ενώ ειδικά για τις «κόκκινες περιοχές», δηλαδή αυτές που βρίσκονται υπό καθεστώς σκληρού lockdown, η εισήγηση είναι να συνεχιστεί η τηλεκπαίδευση στα λύκεια.

Η επιστροφή των μαθητών στα σχολεία θα γίνει με αυστηρά μέτρα ενώ αναμένεται στην πλατφόρμα για δωρεάν τεστ να προστεθούν εκτός από τους εκπαιδευτικούς  και οι μεγαλύτεροι μαθητές ώστε να μπορούν όποτε το επιθυμούν και με την συγκατάθεση των γονέων τους να υποβάλλονται σε τεστ.

Ωστόσο, οι «32» της επιτροπής εισηγήθηκαν στις κόκκινες περιοχές να ανοίξουν μόνο τα Γυμνάσια καθώς υπάρχει ανησυχία για το ενδεχόμενο υπερμετάδοσης του ιού της νόσου Covid-19.

Έτσι η εισήγηση τους για τις περιοχές με σκληρό lockdown είναι οι μαθητές του Λυκείου να συνεχίσουν το μάθημα με τηλεκπαίδευση.

Γιατί μπήκε φρένο στις κόκκινες περιοχές από τους ειδικούς

Είναι ξεκάθαρο πως παρά τη μείωση των σκληρών δεικτών την τελευταία εβδομάδα, οι ειδικοί συνεχίζουν να είναι διστακτικοί σχετικά με την απότομη άρση μέτρων στις περιοχές με υψηλό επιδημιολογικό φορτίο.

Τα αυστηρά μέτρα δηλαδή που θα ισχύσουν για τα σχολεία των υπόλοιπων ασφαλών περιοχών φαίνεται πως δεν επαρκούν προς το παρόν  για τις «επικίνδυνες περιοχές», οι οποίες εύκολα μπορεί να υποτροπιάσουν ξανά.

Άλλωστε όπως έχουν τονίσει οι ειδικοί σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπεται εφησυχασμός, καθώς μπορεί ο αριθμός των ημερήσιων κρουσμάτων να παραμένει χαμηλός, ωστόσο, η χαλάρωση των μέτρων θα μπορούσε να φέρει μια νέα αύξηση κρουσμάτων και τότε το τρίτο κύμα της πανδημίας θα ήταν καταστροφικό.

Εν αναμονή κι άλλων στοιχείων από το λιανεμπόριο

Την ίδια ώρα η εικόνα από τα λύματα της Αττικής δεν αφήνει περιθώρια για σπασμωδικές κινήσεις. Οι ειδικοί άλλωστε σήμερα συνεδρίασαν χωρίς να έχουν στα χέρια τους το αποτύπωμα που άφησε το άνοιγμα της αγοράς στην επιδημίας, ο οποίος αποτελεί σημαντικός παράγοντας ειδικά όσον αφορά τις κόκκινες περιοχές. Άλλωστε μην ξεχνάμε πως οι Αχαρνές και ο Ασπρόπυργος βρίσκονται ακόμη σε αυστηρό lockdown, καθώς δεν παρουσίασαν την απαιτούμενη βελτιωμένη εικόνα του ιικού φορτίου, όπως έγινε με την Ελευσίνα, στην οποία δεν παρατάθηκαν τα μέτρα.

Ειδικότερα σύμφωνα με τον καθηγητή αναλυτική Χημείας του ΕΚΠΑ Νίκος Θωμαϊδης, οι αναλύσεις στα λύματα της Αθήνας, δείχνουν ότι στο ιικό φορτίο, υπάρχει μια σταθερότητα, καθώς είναι στα ίδια επίπεδα με την προηγούμενη εβδομάδα.

«Δεν υπάρχει αύξηση αλλά δεν υπάρχει και μείωση, αυτό θα πρέπει να μας ανησυχεί καθώς αν δούμε απότομη αύξηση όπως συνέβη τον Οκτώβριο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, μπορεί η κατάσταση να ξεφύγει», προειδοποίησε. Όπως είπε: «Αυτό που μπορούμε να δούμε από τα λύματα είναι ότι πάνω από τους μίσους των κρουσμάτων, θα πρέπει να είναι ασυμπτωματικιοί. Εμείς κάνουμε υπολογισμό προβλεπόμενων φορέων. Αυτός ο επιπολασμός που μπορούμε να  υπολογίσουμε είναι ότι περίπου στην Αττική, έχουμε 20.000 φορείς».

Πηγή: in.gr

 

Σχετικά Άρθρα

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist