Ισόβια στη Ρούλα Πισπιρίγκου για τη Τζωρτζίνα-Ομόφωνη η απόφαση του Δικαστηρίου
Παρακολουθήστε την Παλλασιθιώτικη διαμαρτυρία για την Υγεία
Συλλυπητήριο μήνυμα για τον άδικο χαμό του Μανόλη Κριτσωτάκη
Πτώση 8,9% σημείωσε ο όγκος των πωλήσεων στο λιανικό εμπόριο της χώρας τον Ιανουάριο
Στο Ευρωκοινοβούλιο το χαρούπι, ο διατροφικός θησαυρός της Κρήτης
Δ. Βλασσάκης: Κανένα Νοσοκομείο δεν περισσεύει, οι σημερινοί “ήρωες” του ΕΣΥ γίνονται εύκολα αυριανοί επαίτες (βίντεο)
Η εταιρεία Γ. Πρατσινάκης α.ε. ζητά προσωπικό
Αυτό είναι το νέο Δ.Σ. του Συνδέσμου Ξενοδόχων Λασιθίου – “Όραμά μας η ανάδειξη και ο εκσυγχρονισμός του τουριστικού προϊόντος” (βίντεο)
Αυξημένες τιμές στη Κρήτη των συγκεντρώσεων ΑΣ10 ως αποτέλεσμα μεταφερόμενης σκόνης προς την περιοχή της Αν. Μεσογείου
Κρήτη: Πήγαν στο μίνι μάρκετ για να … κλέψουν

ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει την πανδημία ως ευκαιρία καταστολής και επιβολής αντιδημοκρατικών ρυθμίσεων

Σφοδρή κριτική στο νομοσχέδιο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση επικεντρώνει την κριτική του αυτές τις μέρες ο ΣΥΡΙΖΑ, συνδέοντας το άμεσα με την απαγόρευση συγκεντρώσεων άνω των 100 ατόμων και εκτιμώντας ότι η συγκεκριμένη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ έγινε με στόχευση το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο της Πέμπτης.

Μάλιστα, από την Κουμουνδούρου κατηγορούν την κυβέρνηση ότι επιδιώκει να χρησιμοποιήσει την πανδημία ως άλλοθι, δημιουργώντας ένα επικίνδυνο πολιτικό και νομικό προηγούμενο για να μην βρεθεί αντιμέτωπη με τις αντιδράσεις των καθηγητών και των φοιτητών.

Επιπλέον, επισημαίνουν ότι σύσσωμη η εκπαιδευτική κοινότητα, οι πρυτάνεις και η συντριπτική πλειοψηφία των καθηγητών πανεπιστημίου διαφωνούν με τις αποφάσεις Κεραμέως για την υποβάθμιση των ΑΕΙ, την υποστελέχωσή τους, το κλείσιμο τμημάτων, τη μείωση των εισακτέων, υποστηρίζοντας ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να δημιουργηθεί πελατεία για τα ιδιωτικά κολέγια. ΕΠίσης, σημειώνουν ότι η πανεπιστημιακή κοινότητα διαφωνεί και με την ίδρυση αστυνομίας πανεπιστημίων αντί για φύλαξη από τα ίδια τα ιδρύματα όπως συμβαίνει σε όλο τον κόσμο.

Σε σχέση με την απαγόρευση συγκεντρώσεων, επικρίνουν την κυβέρνηση ότι επιχειρεί με πρόσχημα την πανδημία να ελέγξει τις αντιδράσεις, αντιμετωπίζοντας την, όχι ως θέμα δημόσιας Υγείας (την κατηγορούν, εξάλλου, ότι δεν προσλαμβάνει γιατρούς, δεν λαμβάνει κανένα μέτρο για μαζικούς χώρους εργασίας και εργοστάσια που αποδείχθηκε πως αποτελούν εστίες υπερμετάδοσης, ούτε για τα ΜΜΜ), αλλά ως ευκαιρία καταστολής και επιβολής αντισυνταγματικών και αντιδημοκρατικών ρυθμίσεων, υπενθυμίζοντας ότι εδώ και σχεδόν δύο μήνες ο κύριος Μητσοτάκης δεν κάνει δεκτό το αίτημα του κυρίου Τσίπρα για προ ημερησίας συζήτηση για θέματα διαφάνειας και Δημοκρατίας. Επιπλέον, από τον ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνουν ότι οι αρχικές δικαιολογίες ότι το περιοριστικό μέτρο αποτελεί εισήγηση της Επιτροπής λοιμοξιολόγων διαψεύστηκαν για ακόμη μία φορά από μέλη της, όπως ο κύριος Βατόπουλος, γεγονός που έδωσε αφορμή στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να επαναφέρουν το ζήτημα της δημοσιοποίησης των πρακτικών της επιτροπής, επιβεβαιώνοντας πως λαμβάνονται αμιγώς πολιτικές αποφάσεις ερήμην της.

Από τον ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθαρίζουν ότι είναι αυτονόητο πως τα περιοριστικά μέτρα και η αποφυγή συνωστισμού πρέπει να τηρούνται, ιδίως την ώρα που όλοι προειδοποιούν για τρίτο σφοδρότερο κύμα και ενώ το ΕΣΥ παραμένει υπό πίεση. Ωστόσο, υπογραμμίζουν ότι αυτό δεν μπορεί να αποτελεί ένα διαρκές πρόσχημα της κυβέρνησης της Δεξιάς για πολιτικές – αντισυνταγματικές αποφάσεις που μοναδικό στόχο έχουν τον περιορισμό της πολιτικής διαμαρτυρίας ενάντια σε μέτρα που προωθεί εν μέσω πανδημίας, εν προκειμένω για σχετικά με τη δημόσια Υγεία. Βεβαίως, δεν αποδέχονται τις διαρροές της ΕΛ.ΑΣ. για “μέτρο χαλάρωσης” (με το σκεπτικό ότι από τα 9 άτομα συνάθροιση τώρα θα επιτρέπονται 99), τις οποίες χαρακτηρίζει “κουτοπόνηρες”, καθώς την ίδια ώρα, στην κάτω πλευρά της πλατείας Συντάγματος καθημερινά συνωστίζονται σε ουρές για ψώνια,  όχι 99, αλλά χιλιάδες πολίτες, όπως και στα λεωφορεία και στα τρένα τις ώρες αιχμής.

Οι αποφάσεις Μητσοτάκη βαθαίνουν την ύφεση

Σε ότι αφορά την οικονομία, ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί την κυβέρνηση ότι, την ώρα που επιπτώσεις της πανδημίας σπρώχνουν μέρα με τη μέρα χιλιάδες ΜμΕ και εργαζόμενους στο χείλους της καταστροφής, παρακολουθεί αδιάφορη την αυξανόμενη ύφεση και αρνείται, όπως έχει προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ, να ρυθμίσει τα ιδιωτικά χρέη που γεωμετρικά σωρεύονται και να προχωρήσει στο κούρεμα της βασικής οφειλής. Επικρίνουν, επίσης, προσωπικά τον πρωθυπουργό ότι νομίζει πως θα μπορεί να κοροϊδεύει τους πολίτες ανερυθρίαστα, ενώ η πλημμύρα της οικονομικής καταστροφής έχει μπει στα περισσότερα σπίτια, επικαλούμενος τον κυνισμό της “ατομικής ευθύνης”, που ο ίδιος έχει εφεύρει, επιμένοντας σε δάνεια επιστρεπτέας προκαταβολής –κι αυτά μόνο σε λίγους-, ενώ αφαιρεί παράλληλα από αυτά τα επιδόματα αναστολής των εργαζομένων και τυχόν προηγούμενη βοήθεια που έχουν λάβει. Εκτιμούν, λοιπόν, ότι όλες οι πολιτικές αποφάσεις του κ. Μητσοτάκη γύρω από την οικονομία οδηγούν στο περαιτέρω βάθεμα της ύφεσης, την εξώθηση σε χιλιάδες λουκέτα και απολύσεις και τέλος τη μεγαλύτερη αναδιάρθρωση της οικονομίας σε βάρος των εργαζόμενων, μικρών και μεσαίων επιχειρηματιών και προς όφελος μόνο μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.
www.real.gr

Σχετικά Άρθρα

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist