Αρχική _Τοπικά νέα Άγιος Νικόλαος 14 νέα κρούσματα κορονοϊού στο νομό Λασιθίου

14 νέα κρούσματα κορονοϊού στο νομό Λασιθίου

Από

Ημερομηνία

716 νέα κρούσματα του νέου κορωνοϊού (COVID-19), ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ σήμερα. Στην Κρήτη καταγράφηκαν 25 νέα κρούσματα από τα οποία 14 στο νομό Λασιθίου, 9 στο Ηράκλειο, 2 στο Ρέθυμνο ενώ κανένα κρούσμα δεν καταγράφεται στα Χανιά.

Στον Άγιο Νικόλαο είναι έντονη η ανησυχία για την διασπορά του κορονοϊού μετά τον εντοπισμό αρκετών κρουσμάτων στην περιοχή. Σήμερα πραγματοποιήθηκε έλεγχος με μοριακά test PCR από την κινητή μονάδα του ΕΟΔΥ στο βρεφονηπιακό σταθμό της Αμμούδας και ελέχθηκαν συνολικά 90 άτομα, παιδιά και ενήλικες και τα αποτελέσματα των τεστ αναμένεται να δείξουν την πλήρη εικόνα. Οι εκτιμήσεις όμως γεννούν προβληματισμό, διότι από τα μέχρι τώρα κρούσματα φαίνεται πως η διασπορά είναι μεγάλη στο συγκεκριμένο σταθμό.

Όπως επισημαίνει η Αθηνά Καρπούζη Επόπτρια Κινητών Μονάδων του ΕΟΔΥ στο Λασίθι, θα υπάρξει συνεργασία της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης, του Δήμου Αγίου Νικολάου, της Περιφέρειας Κρήτης και των αρμόδιων φορέων για να υλοποιηθούν και τα τεστ εντός διερχόμενου αυτοκινήτου στον Άγιο Νικόλαο. «Είμαστε ήδη σε επαφές με σκοπό να διαμορφωθεί ένα πρόγραμμα για τη δράση αυτή», επισημαίνει η Κα Καρπούζη.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση του ΕΟΔΥ «ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 154796, εκ των οποίων 52.1% άνδρες. Κατά την ιχνηλάτιση βρέθηκε ότι 5904 (3.8%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 48259 (62.8%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

268 άτομα νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 έτη. 194 (72.4%) εκ των διασωληνωμένων είναι άνδρες. To 86.2%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.1095 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ από την αρχή της πανδημίας.

Τέλος, έχουμε 18 νέους θανάτους από τη νόσο COVID-19, φθάνοντας τους 5742 θανάτους συνολικά στη χώρα, εκ των οποίων 3374 (58.8%) άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 95.5% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω»

Πρόσφατα άρθρα