Αρχική_Τοπικά νέαΆγιος ΝικόλαοςΚατάθεση απόψεων για την επιλογή σεναρίου για το ΣΒΑΚ Αγίου Νικολάου

Κατάθεση απόψεων για την επιλογή σεναρίου για το ΣΒΑΚ Αγίου Νικολάου

Από

Ημερομηνία

Ο Δήμος Αγίου Νικολάου, όπως έχει ήδη ανακοινώσει, αναπτύσσει το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ), δηλαδή το στρατηγικό σχέδιο για την προώθηση του περπατήματος, του ποδηλάτου και της δημόσιας συγκοινωνίας με στόχο τη μείωση του κυκλοφοριακού, της ρύπανσης και του θορύβου καθώς και την ανάδειξη του δημόσιου χώρου.

Σε συνεργασία με τον ανάδοχο, παρουσίασε την Παρασκευή 22 Ιανουαρίου, δύο διαφορετικά σενάρια παρεμβάσεων για την πόλη του Αγίου Νικολάου.

Και στα δύο σενάρια, η προτεραιότητα, δίνεται στον πεζό, το ποδήλατο, τα μέσα κοινής χρήσης και την δημόσια συγκοινωνία. Η σημερινή ιεραρχία κυκλοφορίας αντιστρέφεται, αφήνοντας στην τελευταία θέση, το αυτοκίνητο, άρα περιορίζοντας την σημερινή απόλυτη ελευθερία σ΄ όλη την πόλη.

Προστατεύονται περιοχές, δίνονται κατευθύνσεις για νέα ιεράρχηση οδών, για κόμβους που χρειάζονται ανασχεδιασμό, προτείνονται πράσινες διαδρομές, δηλαδή δρόμοι στους οποίους θα πρέπει να γίνει ανάπλαση για να γίνουν πιο φιλικοί σε πεζούς και ποδηλάτες, προσδιορίζονται δρόμοι ήπιας κυκλοφορίας, περιοχές με ελεγχόμενη είσοδο οχημάτων και περιοχές για δημιουργία νέων χώρων στάθμευσης οχημάτων και δικύκλων.

Οι φορείς, καθώς και το σύνολο των ενδιαφερομένων πολιτών, σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου, καλούνται ν΄ αποστείλουν τις απόψεις τους σχετικά με την επιλογή σεναρίου, καθώς και σχετικές προτάσεις για άλλες παρεμβάσεις έως και την Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου, στο email: elpidoforosalexis@gmail.com  ,  ή τηλεφωνικά στο : 2841340140.

Πρόσφατα άρθρα