ΑρχικήΧανιάΡεπορτάζΠρος επικαιροποίηση η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων της παράκαμψης Καστελίου

Προς επικαιροποίηση η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων της παράκαμψης Καστελίου

Από

Ημερομηνία

Η επιτάχυνση των διαδικασιών για την επικαιροποίηση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του οδικού έργου της παράκαμψης Καστελίου βρέθηκε στο επίκεντρο σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε σήμερα στα Χανιά παρουσία του αντιπεριφερειάρχη Νίκου Καλογερή, του διευθύνοντος συμβούλου του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης (ΟΑΚ), Άρη Παπαδογιάννη, του δημάρχου Κισσάμου, Γιώργου Μυλωνάκη και υπηρεσιακών παραγόντων.

Σκοπός της συνάντησης ήταν να γίνει λεπτομερής ενημέρωση όλων των εμπλεκόμενων πλευρών, προκειμένου να υπάρξει ο βέλτιστος συντονισμός μεταξύ των υπηρεσιών τόσο του ΟΑΚ όσο και της Περιφέρειας Κρήτης, ώστε μετά την επικαιροποίηση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων να «ανοίξει» ο δρόμος για την έκδοση των περιβαλλοντικών όρων του έργου.

Όπως δήλωσε μετά το τέλος της σύσκεψης ο κ. Παπαδογιάννης, το έργο είναι προϋπολογισμού 50 εκατομμυρίων ευρώ και θα προταθεί για το «Ταμείο Ανάκαμψης».

Όπως επεσήμανε, «προτεραιότητά μας, είναι η σύμπτυξη του χρονοδιαγράμματος εκπόνησης των απαραίτητων μελετών».

Από την πλευρά του ο κ. Καλογερής τόνισε την ανάγκη άμεσης υλοποίησης του έργου της παράκαμψης Καστελίου το οποίο συνέδεσε με την «χάραξη» και του νέου Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης.

Όπως τόνισε, «οι μελέτες θα πρέπει να ολοκληρωθούν το συντομότερο και προς αυτή την κατεύθυνση, εργαζόμαστε με προσήλωση όλοι μαζί από κοινού».

Στις διαδικασίες που πρέπει να ακολουθηθούν αναφέρθηκε από την πλευρά του ο διευθυντής συγκοινωνιακών έργων του ΟΑΚ ,Γιώργος Αγαπάκης. Όπως εξήγησε, «η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων πρέπει να επικαιροποιηθεί, να υποβληθεί ξανά στην Διεύθυνση Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης του υπουργείου και να ξεκινήσει η διαβούλευση όπως προβλέπει ο νόμος 4014/2011, προκειμένου να εκδοθούν οι περιβαλλοντικοί όροι του έργου. Σε αυτό το στάδιο βρισκόμαστε σήμερα και εφόσον ολοκληρωθεί, τότε το έργο θεωρείται οριοθετημένο και πάμε στο τελικό στάδιο, δηλαδή στον γεωμετρικό σχεδιασμό. Εκεί έχουμε τις μελέτες οδοποιίας, το κατασκευαστικό πλέον μέρος των σχεδίων, οριστικές μελέτες τεχνικών, κτηματολόγια και απαλλοτριώσεις. Βρισκόμαστε σ’ ένα ενδιάμεσο στάδιο, από τα τρία βασικά και απομένει η έγκριση. Σε ότι αφορά τη “χάραξη”, στην περιοχή του Αγίου Αντωνίου γίνεται μια σήραγγα πεντακοσίων μέτρων και μελετώνται δυο κόμβοι, ο ένας στην είσοδο της Κισσάμου και ο άλλος λίγο πριν από το Καβονήσι».

Την άποψη ότι το έργο της παράκαμψης μπαίνει πλέον στην τελική του φάση εξέφρασε ο δήμαρχος Κισσάμου Γιώργος Μυλωνάκης.

Πρόσφατα άρθρα