Αρχική_Τοπικά νέαΆγιος ΝικόλαοςRapid test θα γίνουν στους εκπαιδευτικούς των σχολείων του δήμου Αγίου Νικολάου...

Rapid test θα γίνουν στους εκπαιδευτικούς των σχολείων του δήμου Αγίου Νικολάου που δεν διαμένουν στα όρια του δήμου

Από

Ημερομηνία

Γρήγορο τεστ αποφασίστηκε να κάνουν όσοι εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, διδάσκουν στα σχολεία του Δήμου Αγίου Νικολάου και οι οποίοι δε διαμένουν στα όρια του Δήμου και θα εισέλθουν στο Δήμο Αγίου Νικολάου τη Δευτέρα.

Αυτό αποφασίστηκε σε τηλεδιάσκεψη που ολοκληρώθηκε πριν λίγο, στην οποία συμμετείχαν ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου Α. Ζερβός, οι εντεταλμένοι δημοτικοί σύμβουλοι, για θέματα COVID δημοτική σύμβουλος Ευαγγελία Φανουράκη και  Τεχνικών θεμάτων Γιάννης Μαρίνος, οι αντιδήμαρχοι, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας, οι πρόεδροι των δύο Σχολικών Επιτροπών και οι Διευθυντές, Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λασιθίου Μανόλης Μακράκης και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αθαν. Κατσαγκόλης.

Μάλιστα, επειδή η πραγματοποίηση του τεστ είναι εθελοντική, οι εκπαιδευτικοί που ενδιαφέρονται θα πρέπει να συμπληρώσουν ηλεκτρονική ειδική φόρμα και να την αποστείλουν μέχρι την Κυριακή το απόγευμα.

Το ίδιο θα ισχύσει και για το προσωπικό των βρεφονηπιακών σταθμών του Δήμου.

Το αμφιλεγόμενο σημείο στη διαδικασία που αποφασίστηκε, είναι ότι το γρήγορο τεστ, για πρακτικούς λόγους, δε θα πραγματοποιηθεί μέσα στο Σαββατοκύριακο που μεσολαβεί μέχρι το άνοιγμα των σχολείων, τη Δευτέρα το πρωί, αλλά μετά τις 13.00 της Δευτέρας, στο ΡΕΞ.

Δηλαδή, οι προερχόμενοι εκτός Δήμου Αγίου Νικολάου εκπαιδευτικοί, την πρώτη μέρα, μετά από αυτή τη μακρά απουσία, θα μπουν να διδάξουν στις τάξεις τους, ερχόμενοι σε επαφή με τους μαθητές χωρίς να πάνε να κάνουν το τεστ τη Δευτέρα το πρωί, για να μην απουσιάσουν από τις τάξεις τους στο άνοιγμα των σχολείων…

Αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες της ΑΝΑΤΟΛΗΣ,  κρίθηκε αναγκαίο, από πλευράς των διευθυντών Εκπαίδευσης, ώστε να μην προκληθεί δυσλειτουργία στο ωρολόγιο πρόγραμμα της πρώτης μέρας επιστροφής στη δια ζώσης διδασκαλία στα σχολεία.

Οι εκπαιδευτικοί, όμως, τουλάχιστον την πρώτη μέρα, θα φορούν στις τάξεις μάσκα αυξημένης προστασίας.

ΝΙΚΟΣ ΤΡΑΝΤΑΣ

1 ΣΧΟΛΙΟ

Comments are closed.

Πρόσφατα άρθρα