Αρχική_Τοπικά νέαΆγιος ΝικόλαοςΟ εμπορικός κόσμος του Αγίου Νικολάου έχει ανάγκη από μεγαλύτερη στήριξη

Ο εμπορικός κόσμος του Αγίου Νικολάου έχει ανάγκη από μεγαλύτερη στήριξη

Από

Ημερομηνία

Η χθεσινή επανεκκίνηση του λιανεμπορίου στον «πορτοκαλί» πλέον στον επιδημιολογικό χάρτη Άγιο Νικόλαο χωρίς τις περιοριστικές μεθόδους click in shop ή click away, δεν συνδυάστηκε από κίνηση στην τοπική αγορά της πόλης. Βιτρίνες γεμάτες εκπτώσεις – προσφορές και πόρτες ανοικτές, αλλά την ίδια ώρα μαγαζιά άδεια, δρόμοι σχεδόν έρημοι και μια γενικότερη ψυχολογία συμβαδίζουσα με την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην καθημερινότητα της πανδημίας.

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου Λασιθίου κ. Θωμάς Χαριτάκης, μιλώντας στην ΑΝΑΤΟΛΗ και στο δημοσιογράφο Νίκο Σγουρό υπογραμμίζει πως από τη στιγμή που οι περισσότεροι καταστηματάρχες αγόρασαν εμπόρευμα το οποίο δεν πουλήθηκε και την ίδια ώρα ενυπάρχει και η ανάγκη εξόφλησης προμηθευτών, υποχρεώσεων κλπ. η στήριξη της Πολιτείας είναι περισσότερο από αναγκαία.

«Όσο πιο πίσω πάνε τα χρέη, τόσο καλύτερα θα είναι. Εμείς δεν αναφερόμαστε στα παλιά χρέη, αλλά σε όσα δημιουργήθηκαν κατά το διάστημα του κορωνοϊού τα οποία θα πρέπει να μπουν σε ένα ειδικό καθεστώς. Μπορεί για προβλήματα που δημιουργήθηκαν στο παρελθόν να φταίει ο εμπορικός κόσμος, όμως από την πρώτη ημέρα της πανδημίας μέχρι σήμερα είμαστε σε ένα ειδικό καθεστώς και για τα όποια προβλήματα υπάρχουν στην αγορά, δεν φταίμε εμείς».

Σύμφωνα με τον ίδιο, τουλάχιστον για ένα 18μηνο «ό,τι υποχρεώσεις υπάρχουν πρέπει να πληρωθούν μακροπρόθεσμα και να γίνουν πιθανόν και κάποια “κουρέματα” και ορισμένες διευκολύνσεις, όπως ζητούν όλα τα Επιμελητήρια. Χρήματα δεν έχουν εισπραχθεί και με ταμεία κλειστά, δεν μπορείς να πληρώσεις. Διευκολύνσεις στα ενοίκια ή σε πάγια που μπορούν να καλυφθούν γίνονται, η κυβέρνηση προσπαθεί σε ένα γενικώς δύσκολο και στενό πλαίσιο, ωστόσο από άποψη ρευστότητας σίγουρα οι έμποροι δεν είναι καλυμμένοι».

 

Δείτε επίσης: Αφαιρούνται κατασκευές από το ξενοδοχείο Minos Beach Art Hotel (βίντεο)

Δείτε επίσης: Η κυβέρνηση της ΝΔ μετέτρεψε τη μεταρρύθμιση των δασικών χαρτών σε σισύφειο σταυρόλεξο

Πρόσφατα άρθρα